pomora Napisano 1 Grudzień 2011 Autor Napisano 1 Grudzień 2011 Witam. Tak wiem temat salamandry poruszany jest na forum wielokrotnie, znam +i- tej wykrywki i intensywnie mysle o statyku jako 1 wykrywacz. Znam oczywiscie w teorii tryby pracy ustawienia itd salamandry. Jestem cierpliwy i chcialbym czerpac przyjemnosc z wypraw. Pytanie jest proste... czy jako swiezak poradze sobie z salamandra?Ps. Wyjasnienie dlaczego akurat salamandra. Sprzet uniwersalny tani a przedewszystkim potrafi pozytywnie zaskoczyc. Nie nastawiam sie na militarke ani na monetki bo nikt z nas niewie co w ziemi siedzi. Pozdrawiam. Adrian z pomorza.
szczurek_1979 Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 jak ja totalny laik dałem radę to dlaczego i Ty nie miał byś dać rady :)usatysfakcjonowany użytkownik salamandrySzczurek
koleś Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 Salamandra s5 to dobry wybór wykrywacza statycznego trudny w porównaniu z np Midasem ale po opanowaniu balansu gruntu zasięgiem pokona większość wykrywaczy statycznych !!!
pomora Napisano 2 Grudzień 2011 Autor Napisano 2 Grudzień 2011 Czyli z tego co rozumiem jaszczurka jest dla osob ktore od swojej wykrywki oczekuja tz pozytywnego zaskoczenia. Chodzi mi o glebokosc. A jak radzi sobie z monetkami? Posiadaczom salamandry zdaza sie usmiechnac kiedy 5 gr wyciagna z gl ok 30 cm? Czy jest to w przypadku salamandry nierealne...
remi1997 Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 Powiem ci szczerze że może te 5 gr. z 30 cm to przesada.Takim statykiem drobnicy z nie wiadomo jakiej głębokości łapać nie będziesz za to militarka i elementy tym podobne ... wspaniale wrędz. Zobacz test http://www.youtube.com/watch?v=rhzcTLbRoq4 Pozdrawiam
koleś Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 30 cm jest jak najbardziej realne tylko że to statyk więc monetki będziesz o wiele rzadziej znajdował niż np dynamikiem !!!
szczurek_1979 Napisano 2 Grudzień 2011 Napisano 2 Grudzień 2011 w 99 % skarby odnalezione za pomocą jaszczurkihttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=685586#1229369
pomora Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Napisano 3 Grudzień 2011 Dzieki koledzy za odpowiedzi. Uwazam ze statyk ktory potrafi zaskoczyc jest to sprzet dla mnie. Wybralem jaszczurke z niezaduza cewka i widzimy sie na forum wiosna ;) mam nadzieje ze wiosenne fotki ktore wrzuce na forum beda mile dla oka. Pozdrawiam.temat mysle ze zamkniety.
koleś Napisano 3 Grudzień 2011 Napisano 3 Grudzień 2011 Nie wiele tego natargałeś pewnie mieszkasz w ubogich terenach !!!
szczurek_1979 Napisano 3 Grudzień 2011 Napisano 3 Grudzień 2011 dla kogo nie wiele to nie wiele :) jak na średnio 6-7 wypadów na rok z czego dłuższe ze 4 to uważam że całkiem nie źle :) a i wiele skarbów" odkrytych jaszczurką nie zostało uwiecznione na fotkach...kol. pomora, a czego do wiosny czekać?? ziemia jeszcze nie zmarznięta, pogoda wędkarska także w teren mus uderzyć :) samego mnie muli żeby pojechać ale niestety chroniczny brak czasu :(( także udanych łowów i płytkich dołków pomora :)pozdrawiamszczurekps. Pogoda wędkarska na ryby jest bardzo dobra i dobra... u mnie dzisiaj na plusie 5 i trośku wilgotnawo czyli pogoda dobra ;))
pomora Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Napisano 3 Grudzień 2011 Dlaczego dopiero na wiosne? Odp dosc prosta. Dom rodzina dziecko praca i zabawa z drzewkami bonsai. Jesienia jest przynich troche pracy. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.