Skocz do zawartości

X-Terra 705 & nel tornado 12x13

Szymekkx

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę ten wątek dlatego że. naczytałem się trochę i na oglądałem filmików na youtube testów; ale ja mam pewne zastrzeżenia . ;/ przejdźmy do tematu. na temat monetek. mam wykrywacz minelab x-terra 705 i ostatnio kupiłem sobie właśnie tornado, i robiłem testy wyszło mi negatywnie. ;/ dlatego że sprawdzałem na linijce odległość które będzie łapać 2 zł nasze. i łapało przy 25 cm. i jak wrzuciłem do Ziemi na 25 cm wogole nie łapało musiałem stukać cewka w ziemie i wtedy łapał jeden sygnał i od razu znikał . czym to jest spowodowane ? przykładowo , saperkę łapało z 40 cm i to już normalnie, a z monetkami inaczej ;/ może źle mam poustawiane ?

no tak tak, tylko że mi nie bierze z 21 cm tylko wogole, bo nie mam poustawianego wykrwyacza. tylko jak cos jest to mi tylko falszywy sygnal daje. tzn , tylko jak cos jest to musze stukac w ziemie. zeby cos wykrylo bo nie wykrywa wogole . cos jest nie tak

fabryczna to tak.; tak jak widzicie na filmiku czyli 18 khz. to wyszukuje mi na max 10 cm lotki czyli te kuleczki olowiane.
jak podlaczam nel tornado 12x13 too nie lapie juz. a powinno tak jak pokazywano na filmikach na youtube. http://www.youtube.com/watch?v=15eboecJQL8 wiec nie wiem. u mnie tak nie ma. na linijce normalnie pokazuje 20 cm, a w ziemi nie lapie nic, musze stukac w ziemie zeby pipczalo , i mysle o ustawieniach, jaka czulosc . mineralizacja itd..

Kolego pacian ja nie muszę czytać ja jestem użytkownikiem wielu sprzętów w rożnych konfiguracjach bo mnie po prostu na to stać . Recenzje i testy były wystawiane gdzie indziej i nie czekały na paciana , a ty nie zmieniaj oczywistej oczywistości bo za jakiś czas zrobi ci sie głupio, a przez to co pisałeś zobaczysz .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie