Szymekkx Napisano 28 Listopad 2011 Autor Share Napisano 28 Listopad 2011 Piszę ten wątek dlatego że. naczytałem się trochę i na oglądałem filmików na youtube testów; ale ja mam pewne zastrzeżenia . ;/ przejdźmy do tematu. na temat monetek. mam wykrywacz minelab x-terra 705 i ostatnio kupiłem sobie właśnie tornado, i robiłem testy wyszło mi negatywnie. ;/ dlatego że sprawdzałem na linijce odległość które będzie łapać 2 zł nasze. i łapało przy 25 cm. i jak wrzuciłem do Ziemi na 25 cm wogole nie łapało musiałem stukać cewka w ziemie i wtedy łapał jeden sygnał i od razu znikał . czym to jest spowodowane ? przykładowo , saperkę łapało z 40 cm i to już normalnie, a z monetkami inaczej ;/ może źle mam poustawiane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekkx Napisano 28 Listopad 2011 Autor Share Napisano 28 Listopad 2011 Mógł mi by ktoś pomoć ustawic mojego minelaba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacian Napisano 28 Listopad 2011 Share Napisano 28 Listopad 2011 Raczej testami sie nie sugeruj zasieg na tej cewce na monetki bedzie raczej znikomy w porownaniu do standardowej.Wieksza roznice zobaczysz na wiekszych przedmiotach a o ustawieniach poczytaj na forum bo bylo tego sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekkx Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 no tak tak, a jak z ustawieniami na nel tornado ?? na drobince ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacian Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 emisio mowisz o tescie w powietrzu czy monecie zakopanej w ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekkx Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 mowił o tescie w powietrzu. kurcze ale mi nie chodzi o testy :) bo ogladalem troche tylko o ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emisoo Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Podałem w powietrzu ale w gruncie i tak róznica jest drastycznie większa na kożyść Nela . Monetę łezkę bierze z 21 cm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekkx Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 no tak tak, tylko że mi nie bierze z 21 cm tylko wogole, bo nie mam poustawianego wykrwyacza. tylko jak cos jest to mi tylko falszywy sygnal daje. tzn , tylko jak cos jest to musze stukac w ziemie. zeby cos wykrylo bo nie wykrywa wogole . cos jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacian Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Jak na maksymalnym zasiegu jej Ci nie widzi to ustawienia za wiele nie dadza napisz jak ustawisz sprzet jaka jest roznica miedzy fabryczna a ta bo ja wiem ze znikoma na monetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekkx Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 fabryczna to tak.; tak jak widzicie na filmiku czyli 18 khz. to wyszukuje mi na max 10 cm lotki czyli te kuleczki olowiane.jak podlaczam nel tornado 12x13 too nie lapie juz. a powinno tak jak pokazywano na filmikach na youtube. http://www.youtube.com/watch?v=15eboecJQL8 wiec nie wiem. u mnie tak nie ma. na linijce normalnie pokazuje 20 cm, a w ziemi nie lapie nic, musze stukac w ziemie zeby pipczalo , i mysle o ustawieniach, jaka czulosc . mineralizacja itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacian Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Bo ta cewka to sciema sam sie przekonasz a emisio broni sie bo kase wtopil poczytaj ten watek w szczegolnosci wypowiedzie adka_.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=684423#1239126 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emisoo Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Widzę ze nie mozna prowadzić konstruktywnej dyskusji kolego żałosne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekkx Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 ale własnie nie, znalazłem dosłownie 2 monetki tą cewka, ale musiałem stukac w ziemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacian Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Nie emisio tylko ty sie upierasz poczytaj innych zdanie co ja testowali na Rosyjskich forach tez sa podzielone opinie,jak by cewka zalatwiala sprawe to bylo by za latwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekkx Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 no duza role pelnia ustawienia , pacian masz x-terrke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emisoo Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Kolego pacian ja nie muszę czytać ja jestem użytkownikiem wielu sprzętów w rożnych konfiguracjach bo mnie po prostu na to stać . Recenzje i testy były wystawiane gdzie indziej i nie czekały na paciana , a ty nie zmieniaj oczywistej oczywistości bo za jakiś czas zrobi ci sie głupio, a przez to co pisałeś zobaczysz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekkx Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 emisoo , a miales nela ? w swoim wykrywaczu ?? bo kurcze jakos zwatpilem, kupilem za nowke za 700 zł i teraz mysle czy dobrze zrobilem /... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emisoo Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 nie wiem kolego czy mówisz poważnie czy tylko robisz nas w bambukojakie masz nastawy i gdzie sprawdzałeś i wrzuć jakąś fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekkx Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 emisoo , jutro zrobie filmik i Pokarze wam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacian Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 No to czekam az mi sie zrobi głupio.Nie interesuja mnie twoje sprzety czy Cie na nie stac czy nie bo ludzie na zlocie robili testy i Ci jasno napisali ze piszesz brednie i ja to potwierdzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emisoo Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 zobacz na datę postów pac(i)anku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacian Napisano 30 Listopad 2011 Share Napisano 30 Listopad 2011 Ja nie twierdze ze ta cewka jest zla ale o zasiegach w ziemi z filmikow to mozna zapomniec i tak ja mowie na male przedmioty zasieg bedzie nie duzo wiekszy od standardowej cewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacian Napisano 30 Listopad 2011 Share Napisano 30 Listopad 2011 A cos mi sie zdaje ze moze ty masz jakis interes reklamowac tak na kazdym forum te cewki matolku". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emisoo Napisano 30 Listopad 2011 Share Napisano 30 Listopad 2011 Nie pozwolę się obrazać Na publicznym forum kolego . Twierdze stanowczo ze zasięg na małe przedmioty jest dużo większy od standardowej cewki elipsy 18.75 khz i sie wszyto potwierdza ja na filmiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekkx Napisano 30 Listopad 2011 Autor Share Napisano 30 Listopad 2011 http://www.youtube.com/watch?v=mVJI8G9Ozogzobacz sam w pierwszej monetce i 3. i zobacz na ustawienia czy sa dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.