Skocz do zawartości

X-Terra 705 & nel tornado 12x13

Szymekkx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Piszę ten wątek dlatego że. naczytałem się trochę i na oglądałem filmików na youtube testów; ale ja mam pewne zastrzeżenia . ;/ przejdźmy do tematu. na temat monetek. mam wykrywacz minelab x-terra 705 i ostatnio kupiłem sobie właśnie tornado, i robiłem testy wyszło mi negatywnie. ;/ dlatego że sprawdzałem na linijce odległość które będzie łapać 2 zł nasze. i łapało przy 25 cm. i jak wrzuciłem do Ziemi na 25 cm wogole nie łapało musiałem stukać cewka w ziemie i wtedy łapał jeden sygnał i od razu znikał . czym to jest spowodowane ? przykładowo , saperkę łapało z 40 cm i to już normalnie, a z monetkami inaczej ;/ może źle mam poustawiane ?
Napisano
Raczej testami sie nie sugeruj zasieg na tej cewce na monetki bedzie raczej znikomy w porownaniu do standardowej.Wieksza roznice zobaczysz na wiekszych przedmiotach a o ustawieniach poczytaj na forum bo bylo tego sporo.
Napisano
no tak tak, tylko że mi nie bierze z 21 cm tylko wogole, bo nie mam poustawianego wykrwyacza. tylko jak cos jest to mi tylko falszywy sygnal daje. tzn , tylko jak cos jest to musze stukac w ziemie. zeby cos wykrylo bo nie wykrywa wogole . cos jest nie tak
Napisano
Jak na maksymalnym zasiegu jej Ci nie widzi to ustawienia za wiele nie dadza napisz jak ustawisz sprzet jaka jest roznica miedzy fabryczna a ta bo ja wiem ze znikoma na monetki.
Napisano
fabryczna to tak.; tak jak widzicie na filmiku czyli 18 khz. to wyszukuje mi na max 10 cm lotki czyli te kuleczki olowiane.
jak podlaczam nel tornado 12x13 too nie lapie juz. a powinno tak jak pokazywano na filmikach na youtube. http://www.youtube.com/watch?v=15eboecJQL8 wiec nie wiem. u mnie tak nie ma. na linijce normalnie pokazuje 20 cm, a w ziemi nie lapie nic, musze stukac w ziemie zeby pipczalo , i mysle o ustawieniach, jaka czulosc . mineralizacja itd..
Napisano
Bo ta cewka to sciema sam sie przekonasz a emisio broni sie bo kase wtopil poczytaj ten watek w szczegolnosci wypowiedzie adka_.
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=684423#1239126
Napisano
Nie emisio tylko ty sie upierasz poczytaj innych zdanie co ja testowali na Rosyjskich forach tez sa podzielone opinie,jak by cewka zalatwiala sprawe to bylo by za latwo.
Napisano
Kolego pacian ja nie muszę czytać ja jestem użytkownikiem wielu sprzętów w rożnych konfiguracjach bo mnie po prostu na to stać . Recenzje i testy były wystawiane gdzie indziej i nie czekały na paciana , a ty nie zmieniaj oczywistej oczywistości bo za jakiś czas zrobi ci sie głupio, a przez to co pisałeś zobaczysz .
Napisano
emisoo , a miales nela ? w swoim wykrywaczu ?? bo kurcze jakos zwatpilem, kupilem za nowke za 700 zł i teraz mysle czy dobrze zrobilem /...
Napisano
nie wiem kolego czy mówisz poważnie czy tylko robisz nas w bambuko
jakie masz nastawy i gdzie sprawdzałeś i wrzuć jakąś fotkę
Napisano
No to czekam az mi sie zrobi głupio.Nie interesuja mnie twoje sprzety czy Cie na nie stac czy nie bo ludzie na zlocie robili testy i Ci jasno napisali ze piszesz brednie i ja to potwierdzam.
Napisano
Ja nie twierdze ze ta cewka jest zla ale o zasiegach w ziemi z filmikow to mozna zapomniec i tak ja mowie na male przedmioty zasieg bedzie nie duzo wiekszy od standardowej cewki.
Napisano
Nie pozwolę się obrazać Na publicznym forum kolego .

Twierdze stanowczo ze zasięg na małe przedmioty jest dużo większy od standardowej cewki elipsy 18.75 khz i sie wszyto potwierdza ja na filmiku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie