Gość Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 CześćOstatnio u znajomej wpadła mi w oko taka sygnatura:korona z krzyżykiem ze wstążkami po bokach nałożona na dwa skrzyżowane młotki. Filiżanka prosta, z tależykiem, dość stara - mocno wytarte zdobienia. Prosiłbym o identyfikację wytwórcy.
Gość Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 CześćOstatnio u znajomej wpadła mi w oko taka sygnatura:korona z krzyżykiem ze wstążkami po bokach nałożona na dwa skrzyżowane młotki. Filiżanka prosta, z tależykiem, dość stara - mocno wytarte zdobienia. Prosiłbym o identyfikację wytwórcy.
Gość Napisano 15 Marzec 2004 Napisano 15 Marzec 2004 Kolor to chyba brąz, nie jest tłoczona. Brak napisów i innych znaczków.Dziękuję za wskazówki.Pozdrawiam
Pytanie
Gość
Ostatnio u znajomej wpadła mi w oko taka sygnatura:
korona z krzyżykiem ze wstążkami po bokach nałożona na dwa skrzyżowane młotki. Filiżanka prosta, z tależykiem, dość stara - mocno wytarte zdobienia. Prosiłbym o identyfikację wytwórcy.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.