rusal007 Napisano 23 Listopad 2011 Autor Share Napisano 23 Listopad 2011 Witam,Z Kolega mamy okazje kupić MTLB z firmy budowlanej, w ktorej był wykorzystywany jako holownik koparki gąsienicowej w kopalni piasku. Pojazd wizualnie wygląda bardzo ładnie, kompletne wnętrze, wyposażenie, działające wskaźniki przelączniki oswietlenie itd. ogolnie stan fajny. ALE zawsze jest jakies ALE. pojazd nie ma jednych tylnich drzwi i we wnętrzu oslon silnika co powoduje niesamowity hałas w kabine. Czy takie cześci są do kupienia? bo na allegro raczej sie nie trafiają. Gdzie mogę znaleśc jakaś literaturę, opisy itd.? Czy jest do tego pojazdu jakis podręcznik kierowcy wydany przez MON? W ogole co wiecie o tym pojeździe? awaryjny? wymagający? Nie ma za dużo informacji na temat tego sprzętu. Nigdy nie mielismy okazji blizej spotkac sie z pojazdem gąsienicowym, ale cena jest atrakcyjna i w sumie czemu by nie uderzyc w cos wiekszego.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 Ja bym próbował szukać brakujących części przez AMW. Emteelbeciak to dość popularna platforma w Polsce. Na składach w wojsku części leży do porzygu. Myślę, ze powoli będą schodzić ze stanu. Co do instrukcji to polecam dorwać oficjalną wojskową w formie czerwonej książeczki. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 a ja bym się odezwał do chłopaków z ... http://www.motodemont.com.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 http://www.motodemont.com.pl/index.php?id=sprzedaz_p&kat=32&pojazd=434fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rusal007 Napisano 23 Listopad 2011 Autor Share Napisano 23 Listopad 2011 Często współpracuje z AMW, ale takie częsci do kwietnia tego roku podlegają koncesji, gdy towary takie przestaną być koncesjonowane bedą sprzedawane w mega pakietach wartych dziesiątki tysięcy zł. jak to jest z innymi pakietami w tym momencie. Czerwonej ksiązeczki tzn.? motodemont itd, chętnie współpracują jesli sprzet ma sie od nich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 Wydawnictwo ministerstwa obrony narodowej wydało na potrzeby wojsk od cholery instrukcji dotyczących sprzętu wojskowego używanego w WP. Są one w formie czerwonych książeczek. Dotyczą wszystkiego od pojazdów poprzez broń, balistykę sprzęt artyleryjski. Sam widziałem kilkanaście. Najlepiej szukać tego po wojskowych. Może jakieś bibliotki w jednostkach?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 Na allegro jak widać też bywająhttp://archiwumallegro.pl/lekki_gasienicowy_transp_mtlb_opis_techniczny-566752736.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rusal007 Napisano 24 Listopad 2011 Autor Share Napisano 24 Listopad 2011 Znajać życie kolejna taka pozycja pokaże sie dopiero za rok albo i dłużej, albo wtedy gdy juz zdobęde. Może jest ktoś kto handluje takimi pozycjami jak np. w dziedzinie samochodów i motocykli firma samer z Poznania. Tak jak pisalem w ogole nie mam doświadczenia z cięzkim sprzętem. Jak z jego mobilnościa? łatwością prowadzenia itd.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirass Napisano 26 Listopad 2011 Share Napisano 26 Listopad 2011 Z czerwoną książeczką nie ma problemu.Jak trzeba, da się załatwić.Mirass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rusal007 Napisano 26 Listopad 2011 Autor Share Napisano 26 Listopad 2011 Jestem chętny;] e-mail: rusal007@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rusal007 Napisano 27 Listopad 2011 Autor Share Napisano 27 Listopad 2011 A może ktoś z Was pamieta czy w prasie branżowej ten transporter był omawiany np. w Poligonie, Technice Wojskowej itd.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 27 Listopad 2011 Share Napisano 27 Listopad 2011 W Poligonie 3/08 jest artykuł ale o MT-LBu.Ale te pojazdy mają ze sobą mało wspólnego mimo podobnej nazwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rusal007 Napisano 27 Listopad 2011 Autor Share Napisano 27 Listopad 2011 no to fakt MT-LBu to przerośnięta wersja MT-LB. nie dosć ze brzydka wizualnie to podobno nie do konca udana technicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spz kurz Napisano 27 Listopad 2011 Share Napisano 27 Listopad 2011 Na alległo użytkownik Edward-E5 ma dużo katalogów i instrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.