kaliczynski Napisano 14 Listopad 2011 Autor Napisano 14 Listopad 2011 Witam,parę dni temu przeprowadziłem się do wsi Wiskitki.Wieś położona jest na mazowszu ok. 5 km od Żyrardowa.Niestety nie znam jeszcze tu nikogo i mam wrażenie jakby wszyscy byli wrogo nastawieni na nowego przybsza więc wielu info nie uzyskam.Gdzie tu w okolicy warto szukać - mam na myśli monety i militarkę?Proszę o info mniej więcej w promieniu 20 km - dalej dopiero na przyszły rok się zapuszczę.Czekam na propozycje.
kaliczynski Napisano 15 Listopad 2011 Autor Napisano 15 Listopad 2011 grodzisk blisko.Jakie miejsca tam polecasz?
panzerkris Napisano 16 Listopad 2011 Napisano 16 Listopad 2011 Zanim kolego wybierzesz się w teren poczytaj o stanowiskach archeo...których jest w Twoich stronach niemało:)
kaliczynski Napisano 16 Listopad 2011 Autor Napisano 16 Listopad 2011 a masz jakiś link gdzie jest dokładnie opisane gdzie są owe stanowiska? W necie nic konkretnego nie znalazłem.Nie mam zamiaru biegać po stanowiskach ale najpierw muszę wiedzieć gdzie są.
Marcin_21_2009 Napisano 3 Grudzień 2011 Napisano 3 Grudzień 2011 Witaj kolegoMieszkam niedaleko Wiskitek.W okolicy podczas II wojny nic praktycznie nic się nie działo. Ale za to jest dużo miejsc z I.
Marcin_21_2009 Napisano 3 Grudzień 2011 Napisano 3 Grudzień 2011 Bolimów ,Sochaczew poczytaj sobie o tych miejscach jest dużo ciekawych informacji
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.