Kacu Napisano 8 Listopad 2011 Autor Share Napisano 8 Listopad 2011 Witam,posiadam monety widoczne na zdjęciu.jest jakiś sposób, aby doprowadzić je do lepszego stanu lub jakoś je zabezpieczyć?czy może lepiej nie ryzykować i zostawić je w takim stanie w jakim są obecnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morro1980 Napisano 8 Listopad 2011 Share Napisano 8 Listopad 2011 Może i ja się tu podłącze. Jak rozpoznać jaki to metal: Monety PRL, Kopiejki, 1920 rok, Boratynki itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 8 Listopad 2011 Share Napisano 8 Listopad 2011 Wez może najpierw takim myjaczkiem do talerzy i garnków+ Ludwik pod kran i kolistymi ruchami poczyśc trochę,sam oceń czy Ci już odpowiada czy jeszcze nie.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morro1980 Napisano 8 Listopad 2011 Share Napisano 8 Listopad 2011 Nie pomaga. Zbyt mocne zabrudzenia. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Przepraszam ale rozpacz mnie ogarnia czytając takie wpisy. Po kiego grzyba chcesz wyczyścić te monety skoro wszystko na nich widać? nie dość, że nie maja porażającej wartości to jeszcze chcesz zrobić, żeby w ogóle ją straciły. Daj sobie na luz...morro, tu wystarczy okazać się odrobiną wiedzy( w necie znajdziesz odpowiedź) i logicznym myśleniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacu Napisano 9 Listopad 2011 Autor Share Napisano 9 Listopad 2011 dlatego zapytałem czy czyścić czy zostawić.nie chciałem urazić przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fidzir Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 nic z nimi nie rób,są ok. nie potrzeba ich niczym czyścić, zakonserwuj lekko oliwką i do klasera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 9 Listopad 2011 Share Napisano 9 Listopad 2011 Kacu, nie przepraszaj bo nie masz za co, nie do Ciebie skierowany jest mój wpis. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C.K. Dezerter Napisano 20 Listopad 2011 Share Napisano 20 Listopad 2011 Nic z tym nie rób, a już na pewno nie używaj żadnego myjaczka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.