Poszukiwacz bunkrów Napisano 3 Listopad 2011 Autor Napisano 3 Listopad 2011 Witam!Poszukuję historii tej jednostki:Infantrie Panzer Jager Ersatz Kompanie 18Czy mógłby mi ktoś w tym pomóc?pozdrawiam
guzi_2006 Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 Nie jestem specjalistą ale Panzer -Pancerna,Jager Mysliwce,Ersatz Zapasowa kompania,18 Róznie może pułk, batalion , Chodzi o niszczyciele czołgów moze (Sd.Kfz. 101)Nie- ale Infanterie to nie pojazdy .Wiec chodzi o kompanie piechoty z pancerfaustami do niszczenia czołgów tworzono takie oddziały na szybko To by wyjaśniało Ersatz Zapasowa (vollksturm).Gdzie wyszła ? Czy kupna? Pozdr
Poszukiwacz bunkrów Napisano 3 Listopad 2011 Autor Napisano 3 Listopad 2011 to ,że jest to 18 kompania niszczycieli czołgów z 18 dywizj piechoty to ja wiem.interesuje mnie szlak bojowy tej jednostki.
jacek1962 Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 Infantrie Panzer Jager Ersatz Kompanie 18 wpisz tą nazwę w google i serfuj to woli po niemiecku i po angielsku , może tohttp://www.scribd.com/doc/28654874/The-German-Replacement-Army-Ersatzheer-1944-part-3-of-4
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.