Skocz do zawartości
  • 0

Duży metalowy motyl.

Spalice

Pytanie

Napisano

Witam.Przedmiot należy do mojego kolegi.Przez wiele lat wisiał na zewnętrznej ścianie poniemieckiego,wiejskiego domu(ziemie odzyskane).W zasadzie stamtąd został pozyskany.
Motyl jest dosyć duży w najszerszym miejscu ma ok 70cm,długość to ok 59cm.Nie posiada żadnych sygnatur,napisów itp.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Brałem pod uwagę takie zastosowanie.Ale zamek drzwi musiał by być filigranowy,jak od szuflady.Po za tym wymiary i masa.Jaka duża musiała by być skrzynka,skoro jej osłona ma prawie metr:).Skrzydło wysokie na 60cm-otwór na klucz 1cm.
Napisano

Witam.Przedmiot należy do mojego kolegi.Przez wiele lat wisiał na zewnętrznej ścianie poniemieckiego,wiejskiego domu(ziemie odzyskane).W zasadzie stamtąd został pozyskany.
Motyl jest dosyć duży w najszerszym miejscu ma ok 70cm,długość to ok 59cm.Nie posiada żadnych sygnatur,napisów itp.

Napisano

Najciekawsze jest to,że na lewym skrzydle posiada coś jakby otwór na zamek i klucz.Mało prawdopodobne wydaje się aby ktoś chciał zrobić sobie szyld np.do mebla,z odlewu o grubości ok 1cm.Nie wspominając już o tym,że łatwiej cięło by się z brzegu.

Napisano
Proszę o pomoc w ustaleniu wieku oraz zastosowania tego cudaka.Czego był częścią?Po co mu dziurka na kluczyk?Może ktoś z kolegów spotkał się już z czymś podobnym.
Pozdrawiam,Tomek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie