s_boj Napisano 24 Październik 2011 Autor Share Napisano 24 Październik 2011 Eksperymentuję z elektrolizą za pomocą ładowarki do telefonu. Działam na monetach. Zauważyłem, że trzeba strasznie pilnować tego procesu, bo jeżeli przesadzi się o minutę monetki czernieją i nie można tego potem zmyć z miedzi, czy mosiądzu za pomocą pasty do zębów. Czy istnieje coś, co pozwoliłoby usunąć tę czerń, czy jest to trwałe uszkodzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 25 Październik 2011 Autor Share Napisano 25 Październik 2011 powie mi ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 a jakiego drugiego metalu używasz? najlepiej Tez miedziany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 25 Październik 2011 Autor Share Napisano 25 Październik 2011 używałem tych blaszek dołączanych do rachunków z T-Mobile :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 25 Październik 2011 Share Napisano 25 Październik 2011 To może dla tego ja używam starych łyżeczek miedzianych albo łusek i jest ok jak zostaje czarny nalot to szmatką schodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.