Radi Napisano 11 Marzec 2004 Autor Napisano 11 Marzec 2004 Witam, decydując się na ten temat zastanawiałem się czy nie rozpętam jakiejś potężnej wojny, jakie miały miejsce w innych, podobnych postach, ale zdecydowałem się.Prosiłbym o wypowiedź osobę(-y) które miały możliwość porównać te dwa wykrywacze w praktyce.Chcę wydać maks. 700 zł na sprzęt i chciałbym nie żałować swojej decyzji, tym bardziej że będzie to mój pierwszy wykrywacz.Proszę również o unikanie dywagacji na temat innych modeli.Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi.Radi (Radosław Lada)
Szefo Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 co do innych modeli to napiszę tylko że zawsze możesz się zastanowić nad jakimś używanym sprzętempozdr
Kopi Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 Witam.O Rutusie już chyba wszystko napisano w necie. Natomiast Bartek 2 jest mniej znaną i rozpowszechnioną wykrywką na rynku. Jednak z opisów które są wynika, że wykrywka może być warta zainteresowania. Dla mnie plusem w stronę bartka są dwa tryby pracy statyczny i dynamiczny. PozdrawiamKopi
Radi Napisano 14 Marzec 2004 Autor Napisano 14 Marzec 2004 Witam wszystkich ponownie!Kopi napisał: Natomiast Bartek 2 jest mniej znaną i rozpowszechnioną wykrywką na rynku."Na to wygląda. Ja w międzyczasie napisałem maila do producenta Bartka 2, oraz Rutusa. Odpowiedź w tempie ekspresowym przyszła do mnie od ALL-a,któremu dziekuję.Mimo iż ALL odradza mi Bartka 2 (!!) jako moją pierwszą wykrywkę, coraz bardziej skłaniam się ku temu wyborowi.Poczekam jeszcze na odpowiedź Rutusa, i wtedy podejmę decyzję.Póki co chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z obecnych na forum już używa Bartka 2, i czy ma porównanie do jakiegoś wcześniej używanego wykrywacza.Wiem, ze temat wyboru wykrywacza był już poruszany na forum wielokrotnie, ale liczę na wyrozumiałość i cierpliwość czytających, w końcu myślę, ze każdy z Was stał kiedyś przed dylematem jaki kupić ten pierwszy"Czekam więc na info użytkownika Bartka 2, nie związanego jakoś bliżej z producentem.Pozdrawiam wszystkich!Radi (Cieszyn)
CortheZ Napisano 29 Marzec 2004 Napisano 29 Marzec 2004 Witam Ja również miałem ten problem i po długich poszukiwaniach w necie zdecydowałem się na Bartka2. Jest to mój pierwszy wykrywacz więc nie mam dużego obeznania, ale jestem z niego bardzo zadowolony, drobnej wprawy na początku wymaga ustawienie balansu gruntu,i trzeba też nauczyć się pracy w trybie dyskryminacji ale to jest tylko kwestia kilku wypadów w teren :) Cena jest dosyć przystępna, a i termin realizacji zamówienia też bardzo krótki, swój otrzymałem po 10 dniach. Instrukcja jest nieco skromna ale bardzo dobry kontakt jest z producentem panem Aleksandrem, więc zawsze można poprosic o pomoc. Pozdrawiam CortheZ
Piorek Napisano 29 Marzec 2004 Napisano 29 Marzec 2004 Witam,mam Bartka 2 jest to moj pierwszy prawdziwy" wykrywacz wymaga troche wprawy w kreceniu galkami, jest b. czuly poziom naladowania baterii, przy bateryjkach zalaczonych w komplecie dostawal swira.Nauczylem sie podstawowej obslugi w 1 dzien (balans gruntu, odpowiednia czulosc). Dosc proste urzadzaenie (drugi taki zamowilem dla swojego szefa;-).Co do All`a facet jak najbardziej OK! Rzeczowy i pomocny, wiem ze pewnie to przeczyta wiec przy okazji pozdrawiam.Moze to co napisalem to eklama" ale jestem zadowolony z tej wykrywki i chce ta opinie przekazac koledze Radi.PozdrawiamPiórek
Radi Napisano 29 Marzec 2004 Autor Napisano 29 Marzec 2004 Witam!Bardzo dziekuję za Wasze informacje. Niestety już zamówiłem Rutusa First, mam nadzieję, że mimo wszystko będę zadowolony, a jeżeli mnie to wciągnie, to następny może będzie Bartek 2.Pozdrawiam serdecznie, i myślę że spokojnie mogę zamknąć ten wątek!Radi (Księstwo Cieszyńskie)
Gość Napisano 30 Marzec 2004 Napisano 30 Marzec 2004 A ja mam Bartka 1 i też jest bardzo dobry. Efendi.
Berlin Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 Odswieze ten baaardzo satry post :)czy moze ktos podac ustawienia Bartka- 2 na militaria?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.