Skocz do zawartości

Rutus First albo Bartek 2

Radi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
decydując się na ten temat zastanawiałem się czy nie rozpętam jakiejś potężnej wojny, jakie miały miejsce w innych, podobnych postach, ale zdecydowałem się.

Prosiłbym o wypowiedź osobę(-y) które miały możliwość porównać te dwa wykrywacze w praktyce.Chcę wydać maks. 700 zł na sprzęt i chciałbym nie żałować swojej decyzji, tym bardziej że będzie to mój pierwszy wykrywacz.

Proszę również o unikanie dywagacji na temat innych modeli.

Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi.

Radi (Radosław Lada)
Napisano
Witam.
O Rutusie już chyba wszystko napisano w necie. Natomiast Bartek 2 jest mniej znaną i rozpowszechnioną wykrywką na rynku. Jednak z opisów które są wynika, że wykrywka może być warta zainteresowania. Dla mnie plusem w stronę bartka są dwa tryby pracy statyczny i dynamiczny.

Pozdrawiam
Kopi
Napisano
Witam wszystkich ponownie!

Kopi napisał: Natomiast Bartek 2 jest mniej znaną i rozpowszechnioną wykrywką na rynku."

Na to wygląda. Ja w międzyczasie napisałem maila do producenta Bartka 2, oraz Rutusa. Odpowiedź w tempie ekspresowym przyszła do mnie od ALL-a,któremu dziekuję.

Mimo iż ALL odradza mi Bartka 2 (!!) jako moją pierwszą wykrywkę, coraz bardziej skłaniam się ku temu wyborowi.
Poczekam jeszcze na odpowiedź Rutusa, i wtedy podejmę decyzję.

Póki co chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z obecnych na forum już używa Bartka 2, i czy ma porównanie do jakiegoś wcześniej używanego wykrywacza.

Wiem, ze temat wyboru wykrywacza był już poruszany na forum wielokrotnie, ale liczę na wyrozumiałość i cierpliwość czytających, w końcu myślę, ze każdy z Was stał kiedyś przed dylematem jaki kupić ten pierwszy"

Czekam więc na info użytkownika Bartka 2, nie związanego jakoś bliżej z producentem.

Pozdrawiam wszystkich!

Radi (Cieszyn)
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam
Ja również miałem ten problem i po długich poszukiwaniach w necie zdecydowałem się na Bartka2. Jest to mój pierwszy wykrywacz więc nie mam dużego obeznania, ale jestem z niego bardzo zadowolony, drobnej wprawy na początku wymaga ustawienie balansu gruntu,i trzeba też nauczyć się pracy w trybie dyskryminacji ale to jest tylko kwestia kilku wypadów w teren :) Cena jest dosyć przystępna, a i termin realizacji zamówienia też bardzo krótki, swój otrzymałem po 10 dniach. Instrukcja jest nieco skromna ale bardzo dobry kontakt jest z producentem panem Aleksandrem, więc zawsze można poprosic o pomoc.

Pozdrawiam CortheZ
Napisano
Witam,
mam Bartka 2 jest to moj pierwszy prawdziwy" wykrywacz wymaga troche wprawy w kreceniu galkami, jest b. czuly poziom naladowania baterii, przy bateryjkach zalaczonych w komplecie dostawal swira.
Nauczylem sie podstawowej obslugi w 1 dzien (balans gruntu, odpowiednia czulosc). Dosc proste urzadzaenie (drugi taki zamowilem dla swojego szefa;-).
Co do All`a facet jak najbardziej OK! Rzeczowy i pomocny, wiem ze pewnie to przeczyta wiec przy okazji pozdrawiam.
Moze to co napisalem to eklama" ale jestem zadowolony z tej wykrywki i chce ta opinie przekazac koledze Radi.
Pozdrawiam
Piórek
Napisano
Witam!

Bardzo dziekuję za Wasze informacje. Niestety już zamówiłem Rutusa First, mam nadzieję, że mimo wszystko będę zadowolony, a jeżeli mnie to wciągnie, to następny może będzie Bartek 2.

Pozdrawiam serdecznie, i myślę że spokojnie mogę zamknąć ten wątek!

Radi (Księstwo Cieszyńskie)
Napisano
A ja mam Bartka 1 i też jest bardzo dobry.
Efendi.
  • 5 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie