Skocz do zawartości

Szukam pracy za granicą

Cowboys From Hell

Rekomendowane odpowiedzi

Bylem 1 listopada bo tam swieto jest pozniej,a jezeli jestes katolikiem to mozesz isc 1 listopada a jak ewangelikiem to masz pozniej. To jest normalne panstwo.Bylo ogolne szkolenie o mozliwosci zakladania firm pomocy i dofinansowania oraz normalnej pracy itd.Kto mowi po niemiecku ma spotkanie z niemieckim doradca a kto slabo z urzednikiem dwujezycznym.Otrzymuje sie nr bezrobotnego z ktorym mozna sie logowac i wysylac oferty-odpowiedzi na oferty.Glownie wiecej platna praca jest dalej w dawnych DDR z praca jest gorzej.Potrzebni sa lekarze ,personel med. wszystkie zawody techniczne.Sezonowo meldunek od 1 stycznia.

A to prawda z polskimi firmami ja pracuje bardzo dlugo w Berlinie i moje klopoty skonczyly sie jak odbilem -dawno od Polakow tak zwanych farbowanych niemcow.Chce sie oficjalnie zatrudnic dlatego sie zarejestrowalem.Ja jestem wiekowy a zwialem za komuny do Berlina zachodniego, i tam mieszkalem 2 lata ,a pozniej wrocilem.Oficjalna praca to nie to co czarna ,a teraz sa mozliwosci.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie