Poszukiwacz_skarbów Napisano 7 Listopad 2011 Share Napisano 7 Listopad 2011 Polaczki w Niemczech szukają do pracy murzynów z Polski hahaha - uwaga na takich typów, mój znajomy też się już przejechał - miało być kolorowo a jak zajechał to go chcieli przerobić na białego murzyna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek5 Napisano 8 Listopad 2011 Share Napisano 8 Listopad 2011 Bylem 1 listopada bo tam swieto jest pozniej,a jezeli jestes katolikiem to mozesz isc 1 listopada a jak ewangelikiem to masz pozniej. To jest normalne panstwo.Bylo ogolne szkolenie o mozliwosci zakladania firm pomocy i dofinansowania oraz normalnej pracy itd.Kto mowi po niemiecku ma spotkanie z niemieckim doradca a kto slabo z urzednikiem dwujezycznym.Otrzymuje sie nr bezrobotnego z ktorym mozna sie logowac i wysylac oferty-odpowiedzi na oferty.Glownie wiecej platna praca jest dalej w dawnych DDR z praca jest gorzej.Potrzebni sa lekarze ,personel med. wszystkie zawody techniczne.Sezonowo meldunek od 1 stycznia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek5 Napisano 8 Listopad 2011 Share Napisano 8 Listopad 2011 A to prawda z polskimi firmami ja pracuje bardzo dlugo w Berlinie i moje klopoty skonczyly sie jak odbilem -dawno od Polakow tak zwanych farbowanych niemcow.Chce sie oficjalnie zatrudnic dlatego sie zarejestrowalem.Ja jestem wiekowy a zwialem za komuny do Berlina zachodniego, i tam mieszkalem 2 lata ,a pozniej wrocilem.Oficjalna praca to nie to co czarna ,a teraz sa mozliwosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.