mescalero Napisano 18 Październik 2011 Autor Napisano 18 Październik 2011 Witam,Poproszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu znalezionego na Dolnym Śląsku.Rejon Złotoryi, środek zaoranego pola.Mnie przypomina trochę orła z kolczykiem lub rogami barana.Nie mam zupełnie pomysłu co ma przedstawiać ani jak to datować?pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 18 Październik 2011 Napisano 18 Październik 2011 materiałwymiaryrewerszdjęcia krawędzi
mescalero Napisano 19 Październik 2011 Autor Napisano 19 Październik 2011 Ale niby do czego one służą takie diabły? Wiesz jakiś zamysł rogów barana i otwartego dzioba...Czy nikt poza Tobą nie ma nawet cienia pomysłu?
mescalero Napisano 18 Październik 2011 Autor Napisano 18 Październik 2011 Witam,Poproszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu znalezionego na Dolnym Śląsku.Rejon Złotoryi, środek zaoranego pola.Mnie przypomina trochę orła z kolczykiem lub rogami barana.Nie mam zupełnie pomysłu co ma przedstawiać ani jak to datować?pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 18 Październik 2011 Napisano 18 Październik 2011 renesanspatrz u rówieśników Durera
mescalero Napisano 19 Październik 2011 Autor Napisano 19 Październik 2011 grubośćCo do materiału nie potrafię precyzyjnie określić co to jest.Na pewno nie ołów ale biały metal, który da się w miarę łatwo zarysować nożem.Może należy szukać w symbolice niemieckiej?pzdr
mescalero Napisano 19 Październik 2011 Autor Napisano 19 Październik 2011 Czy mam rozumieć ze jest odłamane na wysokości szyi od całej postaci?Ale nadal nie wiem co to jest?
kopijnik2 Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 i zapewne się nie dowiemy...cyna (?)brak mocowań - być może na części odłamanejjednostronne------------------zapewne ozdobias meblowykuferki itp.
mescalero Napisano 19 Październik 2011 Autor Napisano 19 Październik 2011 Tak czy inaczej dziękuje za dobre chęci.Nawet mniej mnie interesuje datowanie i do czego służyło a bardziej co ma przedstawiać?
kopijnik2 Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 to są takie małe diabły"...czortki
Pytanie
mescalero
Witam,
Poproszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu znalezionego na Dolnym Śląsku.
Rejon Złotoryi, środek zaoranego pola.
Mnie przypomina trochę orła z kolczykiem lub rogami barana.
Nie mam zupełnie pomysłu co ma przedstawiać ani jak to datować?
pozdrawiam
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.