Skocz do zawartości
  • 0

element szrapnela?

aran

Pytanie

Napisano

Wydaje mi się, że to blaszka trzymająca kulki w szrapnelu ale nie znam się na tym. Średnica 40 mm, wewnątrz 15 mm, wysokość kołnierzyka ok. 7mm. Spotkał się ktoś z tym kiedyś?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wydaje mi się, że to blaszka trzymająca kulki w szrapnelu ale nie znam się na tym. Średnica 40 mm, wewnątrz 15 mm, wysokość kołnierzyka ok. 7mm. Spotkał się ktoś z tym kiedyś?

Napisano
To co kolega Ave Danzig zaznaczył to wypychacz jest on stalowy badz zeliwny znacznie wiekszy i mocniejszy od twojej blaszki.Jesli chodzi o blaszke wydaje mi sie ze słuzyła jako lejek do napełnienia komory prochem przez rurke prochowa.
Napisano

Jak lejek to skąd te czarne tłuste plamy po kulkach? Nie czyściłem specjalnie bo szybko znikają jak się przetrze palcem. Na zdjęciu jest druga strona.

Wpadło mi coś takiego o czym piszesz Grinch20. Żelazne kółko, myślałem, że to dupka od szrapnela ale po oczyszczeniu okazało się, że ma dziurę. Średnica ok. 8 cm i wysokość ok. 1,5 cm, delikatnie wklęsłe. Pasowało by do opisu i schematu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie