Skocz do zawartości
  • 0

Gumowy przedmiot

Spalice

Pytanie

Napisano

Witam.Dziś w trakcie spaceru wpadło mi coś takiego.Wykonane z gumy,górnestyki" z mosiądzu.W dolnej części znajduje się otwór ok.5mm na wylot.Wysokość części mosiężnej ok. 1 cm. Dla porównania łuska z mausa.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Dziś w trakcie spaceru wpadło mi coś takiego.Wykonane z gumy,górnestyki" z mosiądzu.W dolnej części znajduje się otwór ok.5mm na wylot.Wysokość części mosiężnej ok. 1 cm. Dla porównania łuska z mausa.

Napisano
Przedmiot sprawia wrażenie nierozbieralnego,lana,ciężka, twarda guma.Jak pisałem wyżej rozstaw bolców ciut szerszy niż gniazdko (mierzone suwmiarką).Przedmiot znaleziony na lotnisku,dawał dość silny i stabilny sygnał na kolor.
Napisano
może to być wtyczka.bolce i kabel zalewane były razem twarda gumą by nieiskrzyło.podobne stosowano przy obsludze lotniska pamiętajmy że sprzęt tam pracujący był z ZSRR z lat 50 wyglądem i materialami przypominał wiek 19 zetknołem się z nim służąc w półku lotniczym w rędzikowie koło słupska.wtyczka może być też od ukfki radiostacji

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie