qviatus Napisano 9 Październik 2011 Autor Share Napisano 9 Październik 2011 Witam,proszę o radę czy moczyć w oliwce tą monetkę i czy to jej nie zaszkodzi? czy przyschnięte zabrudzenia również oliwka rozpuści? oczywiście nie mam zamiaru pozbywać się patyny. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qviatus Napisano 9 Październik 2011 Autor Share Napisano 9 Październik 2011 druga strona - bardziej zabrudzona, o tą stronę właśnie mi chodzi aby odczytań mennicę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qviatus Napisano 9 Październik 2011 Autor Share Napisano 9 Październik 2011 zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek1978 Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 Spokojnie oliwka jak najbardziej im dłużej będziesz ją moczył tym lepszy efekt monety. Wyjdzie ci zielonkawa patynka czyli cały urok monety.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 moim zdaniem oliwka za wiele nie pomoże stan słaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 10 Październik 2011 Share Napisano 10 Październik 2011 Nic więcej niż jest nie uzyskasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qviatus Napisano 11 Październik 2011 Autor Share Napisano 11 Październik 2011 ok, czyli waszym zdaniem lepiej zostawić w takim stanie jak jest, tak?czy oliwka w jakiś sposób zabezpiecza monetkę przed dalszą korozją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek1978 Napisano 11 Październik 2011 Share Napisano 11 Październik 2011 Jasne niech się pomoczy natłuści i do klaseru ja wszystkie moniaki tak konserwuję.Zawsze to jakieś zabezpieczenie przed galszą destrukcją.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryniu82 Napisano 11 Październik 2011 Share Napisano 11 Październik 2011 Pozwole podpiąc się pod wątek jaki określicie stan tej monetki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryniu82 Napisano 11 Październik 2011 Share Napisano 11 Październik 2011 A tu rewersik.Za wypowiedz z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 możesz jeszcze potraktować ja elektroliza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.