Tominew Napisano 6 Październik 2011 Autor Napisano 6 Październik 2011 W związku z prośbą forumowiczów, odświeżam wątek związany z ciekawymi zdjęciami waszych odkryć , ponieważ tamten czyli część 1- http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=280375#1262235otwierał się zbyt wolno. Proszę wstawiajcie zdjęcia w przyzwoitej jakości, dobrze oświetlone i ostre. Entuzjaści fotografowania napewno będą wiedzieć o czym mówię. :)Pozdrawiam Wszystkich i zachęcam do wstawiania fajnych zdjęć.Tominew
Tominew Napisano 6 Październik 2011 Autor Napisano 6 Październik 2011 Na pierwszy ogień idzie moje ulubione zdjęcie, z okazji 72 rocznicy Kampanii Wrześniowej :)
Tominew Napisano 6 Październik 2011 Autor Napisano 6 Październik 2011 A to fotka jak ziemia się osunęła i ukazała się nam poszukiwaczom i fotografom piekny widok :)
Tominew Napisano 6 Październik 2011 Autor Napisano 6 Październik 2011 A to ujęcie medalika który wyłonił się po obfitym deszczu :)
Tominew Napisano 6 Październik 2011 Autor Napisano 6 Październik 2011 ,,Beztrosko leżąca 1/2 kopiejka'' :)
Tominew Napisano 6 Październik 2011 Autor Napisano 6 Październik 2011 ,,bliźniaczki dwugroszówki'' :)
jeremiahjohnson Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Nie posiadam najlepszego sprzętu i zdjęcia jakie są, takie są, ale jak tylko mam okazję i widzę coś ciekawego, to muszę przystanąć i zatrzymać w kadrze obraz " który mnie ciekawi, fascynuje, skłania do zadumy, itp. itd. Dla innych mogą to być zwykłe fotki, ale dla mnie, to coś więcej. No więc wędrując po bezdrożach, szlakach i bocznych drogach Puszczy Kampinoskiej, można natknąć się na mogiły i cmentarze, drugowojenne jak i jeszcze starsze. Na tym zdjęciu jest krzyż na starym cmentarzu kolonistów. Swojego czasu wygrzebany spod liści i postawiony przez kol. Der Szpadla.
jeremiahjohnson Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Czasem można się zatrzymać przy grobach, których rok, dwa lata temu jeszcze tu nie było. Ten, sądząc po świeżo usypanej ziemi pojawił się prawdopodobnie w tym roku. Jeśli ktoś wie coś na ten temat, to mógłby cokolwiek napisać na ten temat.
jeremiahjohnson Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Gdyby to było przy szlaku turystycznym lub jakimś główniejszym trakcie, to nawet te szczątki nie poleżały by zbyt długo.
jeremiahjohnson Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Kilkadziesiąt metrów dalej, w głębi lasu.
jeremiahjohnson Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Nie widziałem go wcześniej, ale być może zarośla skutecznie go zamaskowały.
jeremiahjohnson Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Jeden z główniejszych szlaków turystycznych. Na grobie ułożony z łusek krzyż,a obok niego dosyć zniszczone ostrogi. Nie wiem jak teraz z łuskami, ale ostrogi bardzo szybko stamtąd zniknęły.
jeremiahjohnson Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 P.S. - Jeśli chodzi o ostrość zdjęć, to była przyzwoita, ale żeby wklepać te zdjęcia na to forum, to musiałem je trochę rozmydlić ".
PAWEL*STRC Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 ciekawe fotki...sklaniaja do zadumy , moge sie zalozyc ze szczatki wyposazenia lezacego na grobie tez niedlugo znikna...
jeremiahjohnson Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Kilkadziesiąt metrów dalej za tym świeżo wykopanym grobem, przy tej samej drodze.
jeremiahjohnson Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 A to już 1 wojna. Zeszła zima, okopy i ziemianki.
zbyniek Napisano 8 Październik 2011 Napisano 8 Październik 2011 Miło popatrzeć na takie pamiątki. Ale przyjdzie kolejny i bez skrupułów zabierze wszystko.... aa szkoda.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.