adam519810 Napisano 3 Październik 2011 Autor Napisano 3 Październik 2011 Witam Wszystkich, jestem nowy na forum. Nigdy jeszcze nie miałem styczności z wykrywaczem.W czwartek zamówiłem swoją pierwszą wykrywke a dzisiaj kurier mi przywiuzł. Wybór padł na Fishera F2, w mojej ocenie jest to dobry i wart sojej ceny wykrywacz.Instrukcje przeczytałem i zrobiłem testy w powietrzu a dalej to już zobaczymy jak bedzie. Dzisiaj zabiore go na spacer, albo bedzie to miejsce bitwy z 1831r albo miejsce bitwy z II wojny światowej.Macie jakieś rady dla poczatkującego? Uwagi? Sugestie?
macbaton Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 No skoro kurier przywiózł i wg Twojej oceny est dobry i wart to ruszaj w pole i zobacz co w trawie piszczy ;)
Krychus Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 Ignoruj sygnały niepowtarzalne (takie jednokrotne piknięcia). Jeśli machając w jednym miejscu sygnał nie będzie się powtarzał (tylko kilka piknięć do powiedzmy kilkunastu machnięć - nie kop).To taka główna rada.Wycinaj żelazo za pomocą NOTCH (dwukrotnie go wciśnij, z lekką przerwą 0,5 s pomiędzy wciśnięciami). Pozdrawiam.K.
Kuba115 Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 A ja mam takie pytanko. Dlaczego funkcją notch, a nie dyskryminacją + -?
macbaton Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 bo na zmniejszeniu dyskryminacji zmniejszasz czułość, a przy notch pozostaje wysoka czułość ale omijasz niechciane metale.
Kuba115 Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 Nie wiedziałem o tym i zawsze wycinałem iron + -. Dzięki za podpowiedź :)
adam519810 Napisano 4 Październik 2011 Autor Napisano 4 Październik 2011 dzięki za rady, własnie wróciłem z krótkich poszukiwań ale niestety prawie nic, kilka łusek, jeden cały nabój, kawałek łyżki i ołowiana kulka prawdopodobnie z czasów powstania.Oczyiscie nie kopałem wszędzie bo pokazywało iron w każdym możliwym miejscu.
rebok24 Napisano 16 Październik 2011 Napisano 16 Październik 2011 Siemka. Ja chodzę z fisher F2. Wykrywka była warta ceny 740zł nówka. Po 6miesiącach jedyną rzeczą która mnie wkurza jest pikanie przy wilgotności. Ale poza tym wykrywka daję rade. Teraz jeszcze z 5weackendów z nią spędzę i sprzedaje F2. Bedę polował na rutusa Optime albo Argo. Jeszcze nie jestem pewien. A powracająć jeszcze do tematu pamiętaj UŻYWAJ BATERII ALKAICZNYCH, znacznie poprawiają zasięg, i czułośc pogodne dni wal na maksa i po włączeniu odrazu wytnij + iron złom a będziesz zadowolony. POZDRO
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.