Mechoptyk Napisano 3 Październik 2011 Autor Napisano 3 Październik 2011 Witam!Jakiś czas temu wyszła mi taka blaszka. Widać na niej motyw rycerski, głowa w hełmie z piórami etc. Blaszka jest zawinięta ale tak delikatna, że nie ma szans na rozgięcie. Wyszła na terenach gdzie Niemce trochę się psztykali z Rosjanami.
Mechoptyk Napisano 3 Październik 2011 Autor Napisano 3 Październik 2011 W dolnej części jest płaska część na której coś mogło być przypinane (jest otwór). Może jakiś numer pułku albo coś w tym rodzaju. Materiał to miedź lub mosiądz, blaszka cienka i strasznie krucha. Jak zrobię kolejne fotki to spróbuję złożyć obrazek w całość. Ale to za 2 tygodnie...
Mechoptyk Napisano 3 Październik 2011 Autor Napisano 3 Październik 2011 Witam!Jakiś czas temu wyszła mi taka blaszka. Widać na niej motyw rycerski, głowa w hełmie z piórami etc. Blaszka jest zawinięta ale tak delikatna, że nie ma szans na rozgięcie. Wyszła na terenach gdzie Niemce trochę się psztykali z Rosjanami.
ARQ Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 Nie jest to przypadkiem częsc jakiegos herbu rodzinnego?
Pytanie
Mechoptyk
Witam!
Jakiś czas temu wyszła mi taka blaszka. Widać na niej motyw rycerski, głowa w hełmie z piórami etc. Blaszka jest zawinięta ale tak delikatna, że nie ma szans na rozgięcie. Wyszła na terenach gdzie Niemce trochę się psztykali z Rosjanami.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.