Skocz do zawartości

Pomoc w zakupie wykrywacza (monety,drobnica)

tofi1987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
marian1984 ja się napaliłem na cewkę DD i zamówiłem Argo tylko z cewką DD tylko nie wiem jeszcze czy mogła by mi się przydać sonda podstawowa i czy w ogóle bym jej używał.
Napisano
największą zaletą DD jest ich wielkość a co za tym idzie ilość m2 przemiatanego terenu .... w rutusach ten argument nie ma zastosowania ... a zostają wady cewek DD
Napisano
czyli z trzech możliwych cewek
-eliptyczna 23 x 20 cm w układzie koncentrycznym
-eliptyczna 23 x 20cm w układzie DD
-sonda podstawowa o średnicy 24 cm

wybrać opcje podstawową i nie kąbinować??
jest jakaś różnica jeśli chodzi o osiągi tych cewek??
Napisano
Z tego co wywnioskowałem z wielu przeczytanych postów na innych forach to ci co dodatkowo pokupowali sondy DD to już nie używają sond podstawowych ja od razu zamówiłem Argo z DD bez podstawowej bo przypuszczalnie szkoda by mi było wydać 400 zł na dodatkową cewkę a tak rabat był i zawsze mogę podstawową dokupić za te maksymalną cenę 250zł to jest moje skromne zdanie .
Napisano
ja ci powiem tak, drastycznych różnic nie bedzie między tymi wykrywkami, gdybanie który leprzy, różnice są tak małe że prawie nie zauważalne.
Różnice napewno widać jak byś poruwnał Optime do mojej F75-ki, tu napewno są róznice.
pare odpowiedzi już było, nikt ci nie poda że Optima boratynke łapie z 30cm a Argo z 31, ten centymetr to żadna różnica, jak masz kase to bierz Argo jak masz 1700 i nic więcej to bierz Optime.
Napisano
kolego, co ty to piszesz, nie każdy stawia przecinek tam gdzie powinien, jak chcesz uczyć ortografi to idz na nauczyciela.
Tu jest forum, dział - sprzet poszukiwaczy, a ty na nim o ortografi piszesz, no sory cie bardzo.
Jak coś to wyżuć mnie z tego forum , albo co, bo specjalnie dla ciebie nie bede chodził do szkoły.
według mnie, to poprostu sie czepiasz
Napisano
Może Teknetics Omega 8000? Mam osobiście i polecam. Leciutki 1,2kg) i szybki na polu. Dobre id wyswietlacza. No i 5 lat gwarancji a nie tak jak inne firmy tylko 2 lata. Możliwość zamontowania cewki NEL, która znacząco zwiększa zasięg.
Napisano
Panowie ... kopi nie ma siły sprawczej - ja mam :)

Forum : pomaga, uczy, wychowuje ... et cetera

jeżeli komuś się nie podoba zwrócenie uwagi na sadzenie" błędów ortograficznych - może nie pisać wcale.

Wiele w tym temacie było powiedziane :

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=297214#297214

na innych forumach, takie babole są piętnowane publicznie w kolorze czerwonym - jak w szkole, coby sprawca miał publiczny obciach"

kolejne wpisy, typu :

o nie miejsce na jakieś wywody ortograficzne...."
Tu jest forum, dział - sprzet poszukiwaczy, a ty na nim o ortografi piszesz, no sory cie bardzo."

mogę docenić i wysłać nagrody pocztą, ponieważ :

Forum : pomaga, uczy, wychowuje ... et cetera

pytania ? brak ? skargi nie będą uwzględniane - szanujemy mowę ojczystą i basta !

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 20:48 05-10-2011

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie