tofi1987 Napisano 2 Październik 2011 Autor Napisano 2 Październik 2011 Szukam nowej wykrywki do 1800zł (( monety,drobnica))..Mam trzyletnie doświadczenie,garrett ace 250 opanowany powiedzmy w 90% ,powiedzmy że szukam czegoś z lepszymi osiągami,ale i dobrą dyskryminacją itd:)Nie zniechęcam się trudnością związaną z obsługą sprzętu,jestem cierpliwy więc skupmy się może na najlepszych osiągach.Hm...Mam kilka typów,sugerowałem się wpisami na forach...-Rutus Optima-Minelab X-TERRA 305 -Fisher F5-Garrett GTAx 550-White's Prizm 5Który z nich koledzy polecają??A może macie inne typy??Pozdrawiam i liczę na pomoc..
koozie Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 Ja bym dodał do tej listy jeszcze jakiegoś Teknetics'a , jak narazie mam delte i świetnie mi się z nią współpracuje:)
maxim026 Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 mhhhhhhhhhhhhhhhhhh co by tu doradzić . wyszukiwara bendzie chyba najlepszym typem.pzdr
tofi1987 Napisano 3 Październik 2011 Autor Napisano 3 Październik 2011 Korzystałem z wyszukiwarki,tak jak już pisałem mam kilka typów tylko nie wiem który z nich jest najlepszy(to znaczy ma dobre osiągi,wart swojej ceny itp)..Liczę na pomocPozdrawiam
macbaton Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 Ja proponuję Ci coś całkiem innego, sprawdzonego i wysokiej klasy: TEKNETICS OMEGA 8000. Będzie Pan zadowolony ;)
jacekpluszak Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 f5 , albo omega 8000.pozdrawiam.
marcelxbox Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 w tych pieniądzach brałbym Fishera f5
tofi1987 Napisano 3 Październik 2011 Autor Napisano 3 Październik 2011 widze że druga osoba poleca F5....hm.... bede musiał się zastanowić myślałem nad rutusem optimą...Ale widze że F5 ma więcej zwolenników...
KrisssK Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 w tych pieniądzach brałbym Fishera f5"raczej powinno być napisane w tych pieniądzach sprzedałbym Ci Fishera F5" :D
dino73 Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 kolego Fishera f5 miałem zasięg bardzo słaby,sprzęt niestabilny,bardzo delikatny panel,jakaś tandetna folia,dyskryminacja też nie zachwyca,skomplikowane ustawienie czułości zależne od nastawy gain i na odwrót.Za te pieniądze ja brałbym nowego rutusa sprzęt solidnie wykonany,dużoooo głębszy,więcej funkcji no iserwis opisywany w samych superlatywach.Nie jestem żadnym naganiaczem rutusa bo sam chodze z 20 letnim whitesem eagle silver,jak bym miał obecnie tyle gotówki co ty kupiłbym nówkę argo.Fishery to były bardzo dobre ale kiedyś...Do tego też polecam Minelaby i Whitesy.
marian1984 Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 Fishery teraz tez są dobre.Co do Rutusa mogę polecić Argo, chociaż jak sie biega z nim pare godzin, to waga i wywazenie robi swoje, do F5 sie nie umywa.Zasięg napewno leprzy bedzie miał Argo, w tej cenie raczej najleprzy.No ja Argo miałem i zmieniełem z powodu jego wagi, jak masz mocne bicepsy to bierz Argo:)
dino73 Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 nie wiem ile waży argo ale mój whites waży 2,5kg liczy się ergonomia,wyważenie.Może być wykrywacz dużo lżejszy ale źle wyważony i on nam szybciej zmęczy rękę niż dużo cięższy le dobrze wyważony.A o Fisherach i całej produkcji First texas swoje zdanie mam dużo wyprodukować i tanio a co to znaczy odpowiedzcie sobie sami.
jacekpluszak Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 fisher f5 to dobry sprzęt bez dwóch zdań , a omegę używaną nawet z dwoma cewkami kupi kolega na znanym portalu aukcyjnym w posiadanej kwocie, rutusy też bardzo porządne maszyny tyle że bardziej skomplikowane w obsłudze od prostych fisherów i tekneticksów , polecam jeszcze deltę 4000 z cewką DD .pozdrawiam i życzę dobrego wyboru i udanych poszukiwań.
marian1984 Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 to powiedzmy ze argo wazyl 2kg i nie jest za dobrze wywazony, co do fishera, to tansze produkty np. f2 moga byc slabo wykonane, cena-jakosc.Sam mam f75 i jeslichodzi o osiagi jest napeno jednym z najleprzych wykrywaczy na rynku, jesli chodzi o wykonanie nie jest taki zly, zreszta wazy 1.6kg z bateriami wiec musi byc delikatniejszy od wykrywki ktora wazy 2.5kg, ja za sama wage bym takiego nie kupil
dino73 Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 no właśnie i tu dochodzimy do sedna czy potrzebujemy wykrywacza na który będziemy chuchać i dmuchać i chodzić najlepiej po równym trawniku.Ja chodzę po górzystym terenie,wykrywacz nie raz oblepiony błotem i zmoczony,podskakujący i walający się w aucie a mimo że ma 20lat działa wyśmienicie i co najważniejsze praktycznie wszystko do tej pory można w nim naprawićCiekawe czy któryś z tych współczesnych super plastikowych sprzętów to wytrzymałby i będzie pracował 20 lat.No ale decyzja należy do autora wątku,czy jest tzw niedzielnym poszukiwaczem i będzie latał po polu golfowym to Fisher da rade.
marcelxbox Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 dino73 wydaje mi się kolego że nie miałeś w rękach F75 powiem ci że waga 1,6kg i wyważenie Fishera jest moim zdaniem naprawdę super nie wyobrażam sobie chodzenia z klockiem 2,5kg powiedzmy kilka godzin a chodzę z wykrywką bardzo często a w moim Fisherku nic się nie dzieje .Miałem wcześniej minelaba SE i również sprzedałem tego klocka bo ręce opadały od dłuższego chodzenia .Co do osiągów Fishera f75 nie będę się rozpisywał bo większość tu wie co on potrafi.
dino73 Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 kolego czytaj ze zrozumieniem mowa była o F5,taki wykrywacz a nie tu nagle piszesz o f75 tego nie znam i poznać nie chce.
dino73 Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 coś mi wyraz zjadło.kolega pytał o fishera f5 ten model znam z autopsji a ty kolego wpadasz z f75 tego nie znam i poznać nie zamierzam.
marian1984 Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 kolego diono73 to ty czytaj ze zrozuminiem, albo pamiętaj co piszesz, to ty napisałś że ogólenie Fisher jako firma jest tandetna, mówisz nie tylko o F5 ale o fszystkich Fisherach na rynku, więc ci napisałem, że F75 to też jest Fisher i nie zamienił bym go na twój sprzęt z powodów wyminionych wyżej.Co do umoczenia, czy zakurzenia, to F5 napewno się tego nie boi, nawet jak ktoś walniemocniej cewką w bruzde, nic mu sie nie stanie.Wydaje mi się że troche przesadzasz, o Rutusie niedawno pisałęś że jest masywny, może i jest, ale kolega ostatnio urwał w nim sztyce, w każdym wykrywaczu coś sie może zepsuć, czy urwać.
tofi1987 Napisano 4 Październik 2011 Autor Napisano 4 Październik 2011 hm..... Widze z postów że rutus albo Fisher......Myśle że wybiore rutusa widziałem możliwości proximy(super sprzęt),ale kupie na 100% argo lub optime(podobno typowy moneciak) a takiego sprzętu szukam.Tylko jeżeli chodzi o optime to ciężko jest coś znaleść na jej temat:(Może jest ktoś kto może jest w stanie porównać te dwa wykrywacze?.....To co koledzy RUTUS ARGO CZY RUTUS OPTIMA????
marian1984 Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 Kolego bierz Argo ma więcej funkcji i jest napewno głębszy, nieraz cie zaskoczy.To naprawde dobry sprzęt, jedyna wada to masa, reszta super.Piszą że jest trudny w obsłudze, wcale nie, ustawisz filtr, czułość, głośnośc i w droge, resztż sie pobawisz jak poczytasz instrukcje z 4 razy, ja tak zrobiłem.
tofi1987 Napisano 4 Październik 2011 Autor Napisano 4 Październik 2011 Oj mam dylemat jakoś bardziej ciągnie mnie do opimy:)...A co z zasięgami argo i optimy są porównywalne??Może jakis przykład na monetach??Optia 1700 zł cewka DD,sam juz nie wiem.Szkoda że nie ma jeszcze żadnych testów,filmików itp....
Pawlo_ Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Jak nie jesteś pewny co będzie leprze dla ciebie to jest jeszcze opcja zakupu Argo bez cewki podstawowej zamiast niej cewka DD wtedy płacisz poniżej 2 tys a nie poniżej 3 tys tak jak to wyżej porównywali cenowo .
marian1984 Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Nie napalaj się na tą cewke DD, pewnie wcale nie jest leprza, a ze zwykłą przynajmniej nie będziesz miał problemów z namierzaniem tego co znajdziesz.Kolega ma Argo i wcale nie na zeka, zbiera prawie zawsze najwięcej fantów, to tylko 100zł różnicy, ja bym wzioł Argo.Twój wybór
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.