adamtrzc Napisano 27 Wrzesień 2011 Autor Napisano 27 Wrzesień 2011 Witam wszystkich .W albumie rodzinnym znalazłem to zdjecie.Kim sa ci panowie juz sie pewnie nie dowiem ale ciekawi mnie z którego roku moze byc to zdjecie .Dziekuje za wszystkie ciekawe sugestie.Pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 róg ul. Policyjnej(?) i Krzywej w dostępnym spisie brakВисневский В.Клебановский Луис С. →Кранц Наум Борисович (Медовая, д.Штейна) Линдер Гирш Элиович (Шоссейная, д.Виноградова)Миллер С. «Артистическая фотография» (Думская пл.)* «Ренессанс». Зильберберг (уг. Миллионной и Московской, д.Таксина) Стамлер Абраам Лазаревич (Шоссейная, д.Розесса) Шальвинский Карл Викентьевич (Медовая, д.Кагана) Энгельштерн Д. (бывш. Заблуда)Эпельбаум Г.О. (Шоссейная, квартал 20)*
adamtrzc Napisano 27 Wrzesień 2011 Autor Napisano 27 Wrzesień 2011 Witam wszystkich .W albumie rodzinnym znalazłem to zdjecie.Kim sa ci panowie juz sie pewnie nie dowiem ale ciekawi mnie z którego roku moze byc to zdjecie .Dziekuje za wszystkie ciekawe sugestie.Pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 Улица Ф.Э. Дзержинского Расположена в центральной части города. Начала застраиваться в середине XIX века. Названа в 1940 году в честь Ф.Э. Дзержинского. Протяженность около 1000 м - от ул. Ленина до бульвара Космонавтов. До 1921 г. - Кривая, во времена буржуазной Польши - Кшива, Перацкого, с 1939-го до начала Великой Отечественной - Дзержинского, в годы оккупации Крумештрассе, после освобождения Белоруссии от немецко-фашистских захватчиков - снова Дзержинского.ул. СОВЕТСКАЯ Расположена в центральной части города. Протяженность более 1700 м - от улицы Орджоникидзе до зоны отдыха в пойме реки Мухавец. В XIX - начале XX вв. называлась Миллионная, Полицейская, с 1921 по 1939 гг. носила имя майора Ежи Домбровского, с 1939 по 1941 гг. - Советская, в 1941-1944 гг. - Генералштрассе, с 1944 г. - снова Советская.
adamtrzc Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Napisano 28 Wrzesień 2011 Dziekuje wszystkim .Bede musiał pocwiczyć jezyk rosyjski:)bo juz troche zapomniałem .
tomek112 Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Na pewno z przed 1917 roku,przed reformą carylicy", jeszcze występuje litera tzw. jać.
adamtrzc Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Napisano 28 Wrzesień 2011 Doczytałem sie ze po wojnie Brześć wraz z Polesiem wszedł w skład Rzeczypospolitej Polskiej i stał się w 1921 r. stolicą województwa .Reasumując na zdjeciach mogą byc Polacy.
Pytanie
adamtrzc
Witam wszystkich .W albumie rodzinnym znalazłem to zdjecie.Kim sa ci panowie juz sie pewnie nie dowiem ale ciekawi mnie z którego roku moze byc to zdjecie .Dziekuje za wszystkie ciekawe sugestie.Pozdrawiam
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.