marek5 Napisano 18 Wrzesień 2011 Autor Napisano 18 Wrzesień 2011 Auto tune-niemozliwe jest uzyskanie czystego tonu mimo prawidlowego strojenia.Po wycieciu dwa razy R nie widzi monety 1 euro cent.Od jakiej wartosci kopac .Czy sa jakies patenty aby szybciej oswoic sie z ta wykrywka.Mamj a od krotko i jeszcze sie ucze.Wszelkie porady ulatwia zapoznawanie sie ze sprzetem.pozdrawiam Marek
adamtrzc Napisano 18 Wrzesień 2011 Napisano 18 Wrzesień 2011 Witaj Marku.Starsze typy wykrywaczy mają mają zwykłe wtyki nie zakrecane i cienszy przewód .Tutaj doszukiwałbym sie rozstrojen tego sprzetu.Mam kilka rad które moze ci pomogą .Zabezpieczaj sprzet zwykła folia streczowa to chroni elektronike przed pyłem ,kabel nie moze sie ruszac wystarcza do tego recepturki.Zawsze trzeba stroic przed chodzeniem i wczasie tez ,sprawia to ze wykrywka uspokaja sie .Strojenie autotune raz lub dwa podwyzszenie czułosci potem tryb dyskryminacji trzy rrr.Wskazania od 28 powyzej 30 dobry metal. Potrafi zanikac sygnał trzeba to ignorowac .Pozdrawiam.
talgo Napisano 19 Wrzesień 2011 Napisano 19 Wrzesień 2011 po czym otrzymałeś instrukcje jak nie znaleźć fajnego sreberka
adamtrzc Napisano 19 Wrzesień 2011 Napisano 19 Wrzesień 2011 Talgo bedzie mi miło wysłuchac porad tez bardziej doswiadczonych .Zapraszam
talgo Napisano 19 Wrzesień 2011 Napisano 19 Wrzesień 2011 wszystko ładnie pięknienie napisałeś tylko że AT i GB działają tylko na all metalua denarki wskazywane są na 20-24 z sygnałem przerywanymwycinając RRR wycinasz przedział 18-28
Krychus Napisano 19 Wrzesień 2011 Napisano 19 Wrzesień 2011 Witam.Dwa razy R (tylko żelazo 1,2) to wartość optymalna. Nigdy 3 x R.Starsze typy wykrywaczy mają mają zwykłe wtyki nie zakrecane i cienszy przewód .Tutaj doszukiwałbym sie rozstrojen tego sprzetu"A ja nie. To nie jest wina kabla czy wtyczki, a fabryczna cewki***. Zresztą samo wykonanie cewki mówi za siebie. Jeśli zajdzie taka potrzeba, mogę to rozwinąć :)Po wycieciu dwa razy R nie widzi monety 1 euro cent."Tej monety nie będzie widział nawet, jeśli będą zaakceptowane wszystkie segmenty dyskryminacji. Jest to ewidentnie wina monety (słabej przewodności materiał). Jak wykonać osłonę na panel przedstawiłem w którymś wątku Delta vs Ace, czy jakoś tak. Pozdrawiam.K.*** Jeśli stosujesz akumulatorki, to może być także ich wina (słaba przewodność styków baterii z tymi w obudowie)
marek5 Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Napisano 19 Wrzesień 2011 Ten wykrywacz jest nowy, mam go 2 tygodnie, wydaje mi się, że przy auto tune, przy strojeniu powinien być w miarę czysty ton, tak jak w wykrywaczu klasycznym. Mialem statyka i tę część opanowalem dość dobrze, tu nie moge jednak ustawić czystego tonu. Kabel jest prawidlowo wlożony, wtyczka jest wkręcana. Pytam dla tego że nie mam możliwości skonsultowania z kolegami, lecz liczę na pomoc kolegów z forum, jeżeli chodzi o inne funkcje- dziala normalnie, zasięgi dobre, oczywiście wskazania mylące. chodzilem dzisiaj pod linią wysokiego napięcia i nie bylo żadnych problemów, ale to byla ta potrójna linia.Dziala w miarę czysto, wyciolem dwa R i efekty poszukiwań byly wręcz znakomite, nie bardzo zgadzają się mimo tego iż jest pinpoint wskazania co do miejsca.Czy to normalne?
talgo Napisano 19 Wrzesień 2011 Napisano 19 Wrzesień 2011 nie bardzo rozumiem co masz na myśli czysty ton"?AT to all metal łapie wszystko co widzi cewka więc na zaśmieconym terenie wariuje jeżeli o to ci chodziodnośnie PP znajduje się on na środku cewki a jeżeli przedmiot znajduje się na początku cewki to masz powód dlaczego miejsce się nie zgadzanaucz się nie korzystać z PP a wykorzystaj samą cewkę do namierzania a w szczególności jej boki
adamtrzc Napisano 19 Wrzesień 2011 Napisano 19 Wrzesień 2011 W całosci waszych wypowiedzi widze jakis sens Krychus.Sprzet co chwile sie rozstraja niewiedziec czemu .Jest to poprostu bubel .Normalna firma naprawiła by wade sprzetu pewnie wiele osób domysla sie co mam na mysli .Pozdrawiam
marek5 Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Napisano 19 Wrzesień 2011 Auto Tune to tryb statycznyAll metal to dynamiczny bez dyskryminacji i w trybie statycznym po dostrojeniu do gruntu jest sygnsl przerywany skaczacy czy tak ma byc czy ton powinien byc ciagly
marek5 Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Napisano 19 Wrzesień 2011 Do firmy jeszcze sie nie zglaszalem .Wole najpierw spytac praktykow.Ale duzo czytajac na forum roznych wypowiedzi to zawsze dyskusja przekierowana jest na inny tor.Ja prosze o porade nie o krytyke
Krychus Napisano 20 Wrzesień 2011 Napisano 20 Wrzesień 2011 Witam.Zostawiam instrukcję do pobrania w linku. Jak to jest z tym pinpointem jest wyjaśnione.http://www.megaupload.com/?d=Z6TFZCF0Auto Tune to tryb statyczny"Pseudostatyczny, statyczny jest pinpoint. W trybie AutoTune jest wymagany ruch, aby przedmiot został wykryty, więc nie posiada on w pełni cech trybu statycznego. All metal to dynamiczny bez dyskryminacji"No przecież AutoTune to dokładnie ten sam tryb - to po prostu inaczej nazwany all metal. po dostrojeniu do gruntu jest sygnsl przerywany skaczacy czy tak ma byc czy ton powinien byc ciagly"Po dostrojeniu powinna być cisza. Sprzet co chwile sie rozstraja niewiedziec czemu"Baterie, słabo przylegający kabel do sztycy, rozstrojona cewka (a to już fabryczna wada). I radzę pracować w trybie dyskryminacji :-) Pozdrawiam.K.
marek5 Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Napisano 20 Wrzesień 2011 Wielkie dzieki.Dzs bylem troche pochodzic.Kabel owiniety,nowe baterie wyciete dwa rr. dostrojony do gruntu.Z zaoranego smietnika wyjolem kilka monet,jakis pierscionek.troche blaszek cynkowych.guziki -poezja.jedynie przy lini wysokiego napiecia musialem zejsc z czulosci.Mysle ze to dobry zakup chociaz juz watpilem.Dzieki za porady i cierpliwosc pozdrawiam Marek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.