erisson Napisano 18 Wrzesień 2011 Autor Napisano 18 Wrzesień 2011 Prośba o odszyfrowanie ręcznego pisma po niemiecku z czasów wojny To jest moja 5 ta próba dopisania wątku przepraszam jeśli wszystkie równocześnie się ukażą....
Magico Napisano 22 Wrzesień 2011 Napisano 22 Wrzesień 2011 Fota po lewej : Zum einigen Andenken " - czyli Jako upominek" lub bardziej swojsko Na pamiątkę"Fota po prawej : also hier ist auch noch mein Mxx darauf " - czyli tutaj jest także jeszcze mój Mxx następny"Może nie brzmi to zbyt dobrze po polsku ale trudno.Tam gdzie są XX trudno odczytać, w każdym razie pierwsza litera to M. Myślę że to co jest na zdjęciu wyjaśni sprawę do końca. Podejrzewam że chodzi o słowo Mann" czyli mąż , mężczyzna.Zdrów
erisson Napisano 27 Wrzesień 2011 Autor Napisano 27 Wrzesień 2011 Dziękuję Odpowiedz całkiem pasuje Na pamiątkę nic ciekawego a to drugie jest napisane na odwrocie tej fotki ( ale niestety nie dodaje dodatkowej informacji) przypuszczalnie zrobionej podczas Festung Breslau w Oswitz przez ówczesnych mieszkańców placu Amdenkmal czyli placu Wyzwolenia
erisson Napisano 18 Wrzesień 2011 Autor Napisano 18 Wrzesień 2011 Prośba o odszyfrowanie ręcznego pisma po niemiecku z czasów wojny To jest moja 5 ta próba dopisania wątku przepraszam jeśli wszystkie równocześnie się ukażą....
Pytanie
erisson
Prośba o odszyfrowanie ręcznego pisma po niemiecku z czasów wojny
To jest moja 5 ta próba dopisania wątku
przepraszam jeśli wszystkie równocześnie się ukażą....
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.