kempa Napisano 3 Wrzesień 2011 Autor Napisano 3 Wrzesień 2011 znalezione na strychu. długość to ok 43cm. nie wiem czy jest to złamana szabla z dorobioną rączką czy jakiś bagnet?
kempa Napisano 3 Wrzesień 2011 Autor Napisano 3 Wrzesień 2011 też mi się tak wydawało. tylko czy ktoś wie jaka to szabla??pozdrawiam
ARQ Napisano 4 Wrzesień 2011 Napisano 4 Wrzesień 2011 Racja Piotrze samo zbrocze jest inne, ale jak na szable to mysle ze to jakis wschodni wynalazek
kempa Napisano 4 Wrzesień 2011 Autor Napisano 4 Wrzesień 2011 Szerokość głowni przy rękojeści 3,5cm. Z tego co sprawdzałem to nie jest szabla urzywana w WP ale nie znam się na szablach więc moge się mylić.
zukuri Napisano 4 Wrzesień 2011 Napisano 4 Wrzesień 2011 Między tym kawałkiem szablowej głowni i bebutem podobieństwa nie zauważam:http://bajo.cz.sweb.cz/sklad_1/rusko_1908_kynzal.pdf;-)Pozdrawiam, Piotr
Pytanie
kempa
znalezione na strychu. długość to ok 43cm. nie wiem czy jest to złamana szabla z dorobioną rączką czy jakiś bagnet?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.