xxxBobowoxxx Napisano 3 Wrzesień 2011 Autor Napisano 3 Wrzesień 2011 Witam zakupiłem wykrywacz Fisher f4 , wczesniej chodzilem z Jabelkiem , brak mi jakiego kolwiek doswiadczenia co do dyskryminacji metali. Problem polega w tym ze po wlaczeniu dyskryminacji( dwie R R ) wykrywacz dalej sygnalizuje mi zlom. nie wiem czy przyczyna jest wadliwy sprzet , posiadam 24 miesiaczna gwarancje. Lub to ze ja nie potrafie go obsluzyc. Prosze o rade posiadaczow takowych wykrywaczy.
sebo_sek Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 A złom duży czy mały? Jak duża stal to faktycznie będzie łapał, szczególnie jak jest płytko. Nie ma wykrywacza, który wytnie wszystko.Małych pierdół nie złapie-gwóźdź czy tym podobne, ale duże to taki jeszcze dzwoni wysoko i pokazuje tak 85-95. Wiem to wkurzające, ale siła pinpointa też jest pomocna. Zdrów
marek5 Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 Mam ten sam problem dzisiaj go dostalem - zlozylem -pobieglem robic proby. a teraz siedze i cwicze krok po kroku instrukcje .Idzie dobrze.Wodzu napisal ze wyciac pierwsze dwie r i kopac dopiero za jakis czas bede kombinowal trzeba poznac sprzet.Mialem statyka i tak jak na rybach -Trzeba sprzet przygotowac.Ja jestem w fazie przygotowawczej czytam instrukcje. Pozdrawiam marek
escewu Napisano 9 Wrzesień 2011 Napisano 9 Wrzesień 2011 Z fisherem tak jest, trzeba go obadać i po jakimś czasie będziesz wiedział czy pokazuje duży żelazny przedmiot czy nie, lub zakłócenie itp... życzę udanych łowów:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.