Niemen Napisano 31 Sierpień 2011 Autor Napisano 31 Sierpień 2011 Witam. Oto pierwszy bagnet jaki zdobyłem. Dostałem od starszego pana jakieś 16 lat temu. Na głowni wygrawerowany dom, a na pochwie sygnatura wytwórni MUNDLOS. Jakieś propozycje?
Niemen Napisano 31 Sierpień 2011 Autor Napisano 31 Sierpień 2011 Tak myślałem, ale w jakim okresie mógł być wytworzony?
zukuri Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 No i całe szczęście, że nie posiada zatrzasku. Inaczej Twój bagnet narobiłby sporego zamieszania w książkach opisujących niemieckie bagnety zastępcze. Bagnet bez zatrzaski można zakwalifikować jedynie jako broń pamiątkową.Pochwa niemiecka- drugowojenna, żabka starsza od „liścia”.Pozdrawiam, Piotr
Pablo.wpl Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 http://www.bagnety.pl/niemcy/139-bagnet-ks-98.html
Pablo.wpl Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 zukuri przypomnę się z moją szabelką do id :)
zukuri Napisano 1 Wrzesień 2011 Napisano 1 Wrzesień 2011 Bardzo chętnie bym pomógł, ale raczej nie dam rady. Szabelki jakoś mnie nigdy zbytnio nie ciągnęły... Zaraz bym taką ozmienił na drobne" - na kilka plebejskich bagnetów.;-)Pozdrawiam, Piotr.
Niemen Napisano 31 Sierpień 2011 Autor Napisano 31 Sierpień 2011 Witam. Oto pierwszy bagnet jaki zdobyłem. Dostałem od starszego pana jakieś 16 lat temu. Na głowni wygrawerowany dom, a na pochwie sygnatura wytwórni MUNDLOS. Jakieś propozycje?
Niemen Napisano 31 Sierpień 2011 Autor Napisano 31 Sierpień 2011 Bagnet nie posiada zatrzasku do bagnetu.
Pytanie
Niemen
Witam. Oto pierwszy bagnet jaki zdobyłem. Dostałem od starszego pana jakieś 16 lat temu. Na głowni wygrawerowany dom, a na pochwie sygnatura wytwórni MUNDLOS. Jakieś propozycje?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.