jaro37 Napisano 31 Sierpień 2011 Autor Napisano 31 Sierpień 2011 Proszę o pomoc z ustaleniem wygrawerowanego napisu.
ks63B Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 WitamMam bardzo podobną obrączkę,tylko pękniętą jakby na złączeniu i chyba z takim samym grawerunkiem.A jaki sygnał Ci dawała wykryw..kolego jaro? bo mi w x-terce na złoto" jakby, tylko dlaczego takie zaśniedźałe?Pozdrawiam
jaro37 Napisano 31 Sierpień 2011 Autor Napisano 31 Sierpień 2011 Witam kolegę ks63B ! mi tak samo pokazywało na złoto przy Garrett ACE250. Wydaje mi się że złoto nie śniedzieje ale mogę się mylić.
karabin Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 Złoto nigdy nie śniedzieje.Grawer oznacza mniej więcej: Gwarancja bezspoinowości. Jeśli nie ma próby i zaśniedziało to będzie tombak,być może był pozłacany i stąd takie wskazania na wykrywaczach.Zdrów
karabin Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 Jeśli kolega ks63B ma taką obrączkę z takim grawerem to oznacza że ktoś robił wałek na tych obrączkach. Pisano fugenlos-bez spoiny a jednak była spajana czylí oszusty.Jeślí oszukiwali już na techníce wykonania to o złocie mowy być nie może.
Pablo.wpl Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 mogła być złocona, ale jak pod złoto dostanie się korozja i metal się utleni, do tego będzie przekręcane przez pług x lat to tak wygląda....
jaro37 Napisano 31 Sierpień 2011 Autor Napisano 31 Sierpień 2011 Dzięki koledzy teraz wszystko jasne odnosnie tych obrączek. Pozdrawiam Dasz Dół!!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.