Tiger6 Napisano 30 Sierpień 2011 Autor Napisano 30 Sierpień 2011 Witam znalazłem ostatnio taką oto blaszkę. Wykonana jest chyba z miedzi. Wymiary to: długość ok. 11,5 cm, szerokość ok. 2,8 cm. Może ktoś wie z czego ona może być i z jakich lat. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Starowinek Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 Chyba kiedyś harmonijka ustna była bardzo popularnym sprzętem do grania bo tych blaszek to jest wszędzie pełno, trudno znależć pole na którym by chociaż małego kwałaka nie było :)
Tiger6 Napisano 30 Sierpień 2011 Autor Napisano 30 Sierpień 2011 A czy to może być blaszka od harmonijki wojskowej?
sniper_bob Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 nie szłyszałem żeby harmonijki były wojskowe czy cywilne... jak grał na niej żolnierz to była wojskowa... :) a jak nie to zwykła....
Pytanie
Tiger6
Witam znalazłem ostatnio taką oto blaszkę. Wykonana jest chyba z miedzi. Wymiary to: długość ok. 11,5 cm, szerokość ok. 2,8 cm. Może ktoś wie z czego ona może być i z jakich lat. Z góry dzięki za odpowiedzi.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.