kobim Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 Witam. Dostałem od gospodarza przedsatawione na zdjęciu buty, gospodarz twierdzi, że są to niemieckie buty wartownicze. Buty są bardzo duże. W środku wyściełane suknem albo filcem.
kobim Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 Niestety nie znalazłem żadnych sygnatur. Proszę szanownych kolegów o pomoc w zidentyfikowaniu pochodzenia i wzoru butów. Pozdrawiam
SHarky Napisano 28 Sierpień 2011 Napisano 28 Sierpień 2011 Buty wartownicze nakładano na buty podstawowe - miały chronić stopy wartownika podczas ostrej zimy. Podewsza wykonana była z drewna lipowego... Myślę, że gospodarz ma rację:) Choć poniekąd różnią się nieco od typowych wartowniczek". Jeżeli są naprawde spore to wątpliwości być nie powinno.pzdr
Pytanie
kobim
Witam. Dostałem od gospodarza przedsatawione na zdjęciu buty, gospodarz twierdzi, że są to niemieckie buty wartownicze. Buty są bardzo duże. W środku wyściełane suknem albo filcem.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.