kobim Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 Witam. Wpadły mi w ręce buty saperki, są to prawdopodobnie niemieckie buty, tak przynajmniej twierdzi gospodarz, który mi je dał. Co ciekawe są to dwa różne buty. Jeden z nich ma cholewkę mizdrą na zewnątrz a drugi licem na zewnątrz.
kobim Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 But mizdrą na zewnątrz jest niższy od drugiego.
kobim Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 Buty są podkute ćwiekami i podkówkami...
kobim Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 Niestety nie znalazłem żadnych sygnatur. Proszę szanownych kolegów o pomoc w idenzidentyfikowaniu pochodzenia i wzoru butów. Pozdrawiam
Shluka Napisano 28 Sierpień 2011 Napisano 28 Sierpień 2011 Zgadza się, są to oryginalne niemieckie Marschstiefel'e, gratuluję :) Stan całkiem przyjemny. But z cholewką z mizdrą na wierzchu prawdopodobnie naprawiany w epoce.Pozdrawiam W
kobim Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 Dziękuję za pomoc. :) Co wskazuje, że but z mizdrą na wierzchu był naprawiany? Chodzo tu o wymiane skóry na cholewce? Pozdrawiam.
Shluka Napisano 28 Sierpień 2011 Napisano 28 Sierpień 2011 Oryginalnie czuby butów były robione mizdrą na wierzch, a cholewy do wewnątrz. Dlatego podejrzewam, że but był naprawiany. Ze zdjęć wnioskuję, że to pierwsza, wyższa wersja Marschstiefel'i. Pozdrawiam W
kobim Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 But z licem na zewnątrz ma wysokość 38cm i długość podeszwy 29cm natomiast drugi z mizdrą ma wysokość 36cm i długość podeszwy 29cm. Pozdrawiam i dziękuje. :)
Pytanie
kobim
Witam. Wpadły mi w ręce buty saperki, są to prawdopodobnie niemieckie buty, tak przynajmniej twierdzi gospodarz, który mi je dał. Co ciekawe są to dwa różne buty. Jeden z nich ma cholewkę mizdrą na zewnątrz a drugi licem na zewnątrz.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.