Skocz do zawartości

Normandia 1944 Falaise

Skok

Rekomendowane odpowiedzi

jeżeli grupy odtwarzające PSZty chcą oprócz heroizmu brać udział w fajnych inscenizacjach to muszą wziąć się za wspólne manewrowanie i posłuszeństwo wobec dowodzących poszczególnymi formacjami większymi niż własne grupy. Inaczej mamy to co na prawym niemieckim skrzydle w Myślęcinku. Nieśmiertelność" i nie trzymanie się scenariusza. Pomijam już wracanie do obiegu" w 30 sekund po zabiciu". Widać to pięknie na filmie ;-)
Piotr Kryn, GRH Wiking

Zamierzałem napisac w innym tonie, ale ograniczę się do:
gorących podziękowań dla kolegów z grup, które zaprosiłem do odtwarzania 2 Dywizji Pancernej SS Das Reich" czyli:
- GRH Wiking
- GRH Reichhoff
- GRH 503 B.C.C.
Wasze zdyscyplinowanie, umiejętnośc znalezienia się w sytuacji nieoczekiwanej, jak zawsze są najwyższej próby.
Zapewniano nas, że potykac się będziemy z czołówką grup alianckich" ... aż boję się pomyślec jaki poziom reprezentują sobą ci gorsi. Niestety oprócz poziomu wyszkolenia , na który zwrócił uwagę Piotr, post wyżej, dochodzą jeszcze kwestie moralności i zwykłej kindersztuby ( mam nadzieję, że chociaż odrobinę skoczy ciśnienie osobie zainteresowanej, bo wzywanie do okazania odwagi cywilnej okazały się wołaniem na puszczy ).
Ryszard Majchrzak SRH Nordland

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 13:01 03-09-2011

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie