lincoln Napisano 22 Sierpień 2011 Autor Napisano 22 Sierpień 2011 witam prosze kolegow o id i wydatowanie tego sztylecika,dlugosc ostrza 22-23cm,pochwa drewniana z okuciami jakby z mosiadzu,ostrze z elementami ornametu oraz dwa polkola z metalu zółtego,nie sprawdzalem co to za metal,z gory dziekuje
lincoln Napisano 24 Sierpień 2011 Autor Napisano 24 Sierpień 2011 nic nie moge trafic w sieci,przejzalem chyba wszystko i nic ,ciekaw jestem z jakiego okresu pochodzi
lincoln Napisano 24 Sierpień 2011 Autor Napisano 24 Sierpień 2011 nic nie moge trafic w sieci,przejzalem chyba wszystko i nic ,ciekaw jestem z jakiego okresu pochodzi
zukuri Napisano 24 Sierpień 2011 Napisano 24 Sierpień 2011 Wygląd broni tradycyjnej- regionalnej niewiele się przez lata zmieniał. Metody produkcji także, do niektórych rejonów cywilizacja do dzisiejszego dnia jeszcze nie dotarła, więc wydatowanie jej będzie raczej wyjątkowo trudne.Pozdrawiam, Piotr
zukuri Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 Wątpię, by to miało jakiś związek z typowym kindżalem.Dla mnie, to resztki po marokańskim koziku":http://web.mac.com/gnaritas/SwordsAndKnives/Collection/Entries/2007/4/13_Algerian_Nimcha_Dagger.htmlPozdrawiam, Piotr
lincoln Napisano 22 Sierpień 2011 Autor Napisano 22 Sierpień 2011 ,,zukuri,,jak bys datowal ten ,,sztylet,,czy to moze byc perski?musze sprawdzic te dwa pólkola bo wyglada to na zloto ale trzeba to dokladnie sprawdzic,dziekuje i pozdrawiam
lincoln Napisano 22 Sierpień 2011 Autor Napisano 22 Sierpień 2011 witam prosze kolegow o id i wydatowanie tego sztylecika,dlugosc ostrza 22-23cm,pochwa drewniana z okuciami jakby z mosiadzu,ostrze z elementami ornametu oraz dwa polkola z metalu zółtego,nie sprawdzalem co to za metal,z gory dziekuje
lincoln Napisano 22 Sierpień 2011 Autor Napisano 22 Sierpień 2011 nie zauwazylem zadnych bic,wstepnie oczyszczony,byl caly zardzewialy
Pytanie
lincoln
witam prosze kolegow o id i wydatowanie tego sztylecika,dlugosc ostrza 22-23cm,pochwa drewniana z okuciami jakby z mosiadzu,ostrze z elementami ornametu oraz dwa polkola z metalu zółtego,nie sprawdzalem co to za metal,z gory dziekuje
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.