Skocz do zawartości

awaria ala 1m

gargulec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam wszystkich co mogą mi pomóc.wczoraj latałem po lesie i w pewnym momencie al zamilkł . myślałem że akumulatorki padły bo nie pamiętałem kiedy je ładowałem .wróciłem do domu podłączyłem,ładowałem całą noc.i dziś pojechałem w teren.i tragedia al cały czas piszczy, myślałem może cewka.ale odkręciłem przewód i al nadal piszczy cały. co to może być za defekt. czy ktoś wie z kolegów co mogło się stać. z góry dzięki za podpowiedzi co z tym zrobić .
Napisano

bikemax771 - taką odpowiedzią na pewno nie pomożesz koledze gargulec :)

Ja dostałem w sobotę ALLa 1M (do naprawy, owszem)i chociaż objaw był całkiem inny, domyślam, się co mogło się stać.

1 - uszkodzenie wzmacniacza operacyjnego uA od kanału pin point
2 - uszkodzenie jednej z bramek LF 442
3 - uszkodzenie klucza 4066
4 - ostateczność - gniazdo sondy lub sonda

Oczywiście stać się mogło cokolwiek, to tylko domysły. Proszę o kontakt GG 37031032

Sorki za kiepską jakość ale telefonem robione na szybko.

Pozdrawiam.

K.

Napisano

Witaj gargulec, ja miałem taki sam zgryz, był on spowodowany upakowaniem elektroniki w dość ciasnej obudowie, a mianowicie przy próbie zamknięcia pudełka, głosniczkiem przygniotłem takie dwa wariaty na płytce, czego powodem (tak mi się zdaje) było ciągłe wycie alla, po ponownym dokładnym złożeniu było ok, także sprawdz też czy przypadkiem nie masz tam czegoś przycisniętego, powodzenia.

Napisano
Witam.

To są dwa BF-y od cewki odbiorczej. Jak się mocno wygięły, to już raczej koniec - bez ułamania nóżek raczej się nie obejdzie.

Jest tylko jedno zastrzeżenie - koledze wcześniej wykrywacz działał dobrze i nie rozbierał go. Także... sam już nie wiem.

Pozdrawiam.

K.
Napisano
Krychus, powiedz mi, jak te bf-y są trochę powyginane, ale nie popękane nóżki, to chyba nie ma jakiegoś istotnego wpływu na działanie wykrywki? Raczej je zostawić nie prostować? Sory gargulec za podpięcie do tematu, pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie