heniek1978 Napisano 21 Sierpień 2011 Autor Napisano 21 Sierpień 2011 Witam zdażyła mi się jedna taka wyprawa że mój kanarek świergotał i to nie od fantów tak poprostu bez powodu.Wszystkie ikony na wyswietlaczu skakały samopas trwało to kilka minut baterie miałem nówki sztuki.Jako może byc przyczyna?Czyżby już dopadła go starosc i kończy żywot?może od wilgoci albo linii wysokiego napięcia.Proszę o jakiekolwiek wytłumaczenie czy komuś się tak przytrafiło?Pozdro.
Tauder Napisano 21 Sierpień 2011 Napisano 21 Sierpień 2011 Miałeś ze sobą telefon komórkowy?U mnie dzieje się to samo jak przychodzi do mnie sms lub jak ktoś dzwoni.
majos Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 kiedys miałem ace i z braku laku kupilem sztukanckie baterie po poł godzinie chodzenia garet zaczoł swirowac w sposób podobny do opisanego przez ciebie zjechałem z pola kupiłem bateryjki firmowe jak reką odjoł a swoją drogą moze czas sie przesiąść na wyższy model?
Maufrais Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 Wprawdzie mam 350-tkę, ale że to podobny wykrywacz to napisze o własnych doświadczeniach. Ostatnio wędrując po lesie kanarek dostał mi takiego szaleństwa że myślałem, że się zepsuł (dokładnie takie objawy jak piszesz). Domyśliłem się dopiero po chwili że nade mną przebiega linia wysokiego napięcia i to akurat słup z kilkunastoma liniami w leśnej przesiece (ehhh, a miejsce wydawało się takie atrakcyjne:)) ). Chyba nie ma detektora, który nie oszalałby pod czymś takim? :)Druga sprawa to mineralizacja gleby. Na silnie zmineralizowanej miałem podobne problemy (nawiezionej nawozem) ale nieco mniej szalał- wystarczyło spuścić kreskę lub dwie z czułości i wszystko wracało do normy.Od telefonu ani od baterii nigdy mi się nie wzbudzał a różnymi akteriami" swojego kanarka" dokarmiałem z akumulatorkami tzw. ołnejmami" włącznie :)Pozdrawiam i zupełnie bym się nie przejmował na Twoim miejscu.
rufa Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 jest jeszcze jedna przyczyna bezładnego ćwierkania kanarka a mianowicie rozstrojenie sondy.po około 450 godzinach stoperowych,tak właśnie padła mi mała sonda.po zestrojeniu przez PROSCANA jest OK.
bero501 Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 Najczęstsze przyczyny : mokra trawa,słabe bateria, linie wysokiego napięcia , telefon komórkowy obok wykrywacza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.