Skocz do zawartości

delta 4000 -zasięg

p15071410

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Mała przeróbka w delcie 4000 dotyczy zwiększenia prądu
w cewce nadawczej o 80mA z(oscylatora) zasięg zwiększył się
o 5cm ,a tym samym pobór prądu-zasilanie zewnętrzne
akumulator 9.6 V od wkrętarki-( poprawa dodatkowych parametrów
większa stabilność pracy.Pozbycie się ładunków statycznych-
podłączenie minusa do tyczki z elektroniki.
Napisano
z prawnego punktu widzenia , każde pozbawienie przedmiotu pierwotnych cech konstrukcyjnych we własnym zakresie skutkuje utratą uprawnień z gwarancji , jako szczęśliwy posiadacz delty radzę dokupić cewkę DD i na tym poprzestać.
pozdrawiam.
Napisano
Może trochę nie na temat ale pojawił się wątek cewki DD,a ja jestem przed zakupem Delty.
Mam pytanie do użytkowników Delty :
1.Jak jest z ergonomią przy pracy z cewką DD 11cali.
2.Czy wszystko się trzyma kupy i się nie rozleci jak się o coś zaczepi.
3. Ile waży więcej Delta z cewką DD 11 cali?
4. I jeszcze jedno jak jest z powtarzalność identyfikacji nr VIDI na plaży. W Proximie, którą miałem i XLT , który obecnie mam, jak pojawiło się vidi 44 to na 99% było to 2 zł. lub gdy pojawiło się nr vidi 36 to było 5 zł. i chciałbym, żeby tak było i w Delcie na suchej Bałtyckiej plaży. Zbierł bym tylko to co chce i nie marnowałbym czasu na 1gr, 2 gr. 5gr.folie i zrywki. Czy to jest możliwe z Deltą?
Napisano
Z cewką 11 cali lata się miło. Jest sztywno nic się nie kolebie. Jako, ze na plaży w tym roku to był mój pierwszy raz z Deltą to trochę zrywek się nakopałem bo uczyłem się tego wykrywacza i kopałem wsio powyżej 55.
Czułość na 10, 11, niżej 9 nie schodziłem na mokrym piachu.
Jestem zadowolony z tej wykrywki.
Napisano
szukałem na plaży 2 tygodnie temu i Delta jest stabilna i powtarzalna. Nie ma problemu z identyfikacją numerów. Po pewnym czasie wyciągasz pewniaki. Pamiętaj o wycięciu folii i stali.
Napisano
Witam.

p15071410 - chcesz po prostu zwiększyć napięcie generatora sterowanego tym napięciem? Powielacz? A jak ze stabilnością? Czekam na schemat i jeśli to możliwe wyraźne zdjęcia PCB :)

Pozdrawiam.

K.
Napisano
Najlepiej wyciąć tylko żelazo ,mam wprawdzie omege ale delta sygnalizuje cyfrowo identycznie . Cieńkie krajcary ustawione po kontem biją 51 do 54 . Ja kopie wszystko pow 50 , wystarczy patrzeć na wyświetlacz i wystarczy odrzucenie żelaza , nie wycinamy foli taka technika szukania
Napisano
kolego małrer, ale ja serio pytam trochęi wyżej. Po prostu wycinalem 20 i 40. Teraz powalcze z przyzwyczajeniem i zostawię folię. Pytam serio jeszcze raz, czy wycinając stal coś mogłem przegapić? Dzięki za info o folii bo nie wiedziałem. Pozdro
Napisano
Dzięki za odzew w sprawie cewki 11DD.
Mam jeszcze jedno pytanie do plażowych zbieracz.
Czy zrywki dają inne nr. vidi niż nasze polskie monetki.Czy się pokrywają i nie ma mowy o czytelnej identyfikacji.

np.
w XLT- 1 zł daje nr. ok 22, a zrywki zaczynają sie od 22-23 do 30-31 .Wycinam wybiórczo od 23 do 30.i mam na 99% spokój
2 zł daje nr 44 , 5 zł nr 36, 10-20-50 gr dają nr.od 15do 18-19 itd.
Napisano
Witam.

A z tym bywa różnie. Wszystko zależy od tego, czy dany przedmiot leży na płasko, na sztorc, jak silnie jest zmineralizowany piasek (czy wartości znacznie odbiegają od pierwszego strojenia) i wieeeeelu innych czynników.

Dla przykładu, F2 sygnalizuje zrywki w zakresie 30..38 TAB, czyli tam, gdzie powinno. Ale już monety 5 groszy, 1 grosz, 2 grosze, 2, 5, 1 zł to już różnie, bo od 30 ... 52. Czyli TAB - ZINC. Nie aż tak często się pokrywają, ale gdy sygnał jest w miarę stabilny to można nawet rozróżnić sygnał po zmianie kilku jednostek.

Pozdrawiam.

K.
Napisano
kolego macbaton najważniejsze żebyś nie wycinał foil w delcie głównie o to mi chodziło żelazo fabrycznie jest wyeliminowane po włączeniu wykrywki i nic nie tracisz wiadomo czym większa dyskryminacja(wycinanie po kolei ikonki)tym spada zasięg wykrywacza ale spoko wystarczy włączyc delte i w droge zdrów:))
Napisano
Dzięki kolego Krychus
A konkretnie, które z monet pokrywają się z TAB 30-38 .
Czy aby nie 1zł. 2zł. 5 zł. bo byłaby to kosztowna strata.
Chcę kupić Deltę a nie F2 (choć prawie jest to ta sama maszyna), specjalnie na plażę dla żony i pola dla siebie. Nie wiem czy po samym sygnale żona rozpozna zrywkę od monetki. Z tego co napisałeś jest taka możliwość gdy sygnał jest stabilny (pewnie dotyczy to tylko tych konkretnych monet które wypadają z nr vidi w zakresie TAB.30-38) Jak mamy np. nr 35 i jest to też nr.- 1 zł to zawsze kopiesz. Czy jeszcze po czymś innym można rozróżnić np. sygnał jest rwany krótki na zrywkę, a na monetki długi i brzmiący .
Wycinanie zakresu TAB nic nie da bo wycina taż monetki tylko które ?
Napisano
Witam.

Nie mam niestety czasu na testy, ale co ciekawego zauważyłem:

jeśli wziąć pod uwagę zrywki od puszek starego typu, czyli jak te od puszki po tuńczyku, konserw, itp.(te złote) to są one sygnalizowane dokładnie TAB 37 (w pozycji poziomej). Jeśli jednak mówimy o zrywkach nowego typu (czy wszelakich srebrnych" z powiedzmy 330 ml puszek Sprite, Pepsi, jakie tam jeszcze są) dają już one sygnał w zakresie NICKEL (dokładnego VDI nie pamiętam ) czyli tam, gdzie monety 10 groszy, 20 groszy (50 groszy bije już na TAB). A monety 1 zł, 2 zł, 5 zł - już całkowicie wyżej, bo na ZINC. Monety mosiężne (1 gr, 2 gr, 5 gr) dają sygnał na TAB.

Tak więc myślę, że wycinając dopiero NICKEL pozbędziemy się owych" zrywek, natomiast TAB odejmie nam monety mosiężne. O monety 1 zł, 2 zł, 5 zł nie ma się co martwić gdyż ZINC chyba nikt nie wycina ;)

Pozdrawiam.

K.
  • 1 month later...
Napisano
Pomysł dobry ale coś kolega się nie odzywa może zarzną Delte 80mA to sporo dla porównania Omega pobiera 21mA w spoczynku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie