Skocz do zawartości

Medal Wilhelm II

jan-80

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ostatnio wpadł mi w ręce taki medal niestety nie będzie fotki bo aparat się popsuł :)

obchodzi mię za co był przyznawany przez kogo kiedy gdzie dla kogo itp:)

Na awersie
Cesarz Wilhelm II obok małżonka twarze ich skierowane są w prawa stronę pod nimi jest herb na około medalu liście laurowe!

Na rewersie
widnieje scena bitwy lub manewrów prusaków a pod nim data 1903 i jeszcze taki mały napis LAUER
i na około napis A.D GROSSEN KAISERPARADEN u. MANOWE D.4.11.12.U19 ARMEECORPS...ERINNERUNG

wykonany z aluminium średnica około 40mm

Pozdrawiam

jan-80
Napisano
dzieki bardzo koledze ale to nie ten madal napisałem ze Na awersie
Cesarz Wilhelm II obok małżonka twarze ich skierowane są w prawa stronę pod nimi jest herb na około medalu liście laurowe!
Napisano
http://www.huesken.com/shop/de/preussen-erinnerungs-regimentsmedaillen-zwei/tragbare-aluminiummedaille-1900-7604.html
Tych medali po zjednoczeniu Niemcy bili ogromne ilości z różnych okazji, z różnych medali. Nie widzę zdjęcia podobnego do Twojego opisu ale kierunek poszukiwań dobry... Może kiedyś pokaże się na aukcji...
Napisano
Tak ja tez szukałem i nigdzie nie znalazłem :) może jakiś unikat ???:):):) jest to na pewno
Na pamiątkę Wielkiej Cearskiej Parady Wojskowej i Manewrów 4., 11., 12. i. 19. Korpusu Armijnego ale jak by ina wersja ! A ten mały napis co oznacza LAUER ??
Napisano
http://www.ma-shops.co.uk/huesken/item.php5?id=5638&lang=jp
a pomysł jest taki byś jednak fotki wstawiał,
wykonane - niezależnie, czy swoim aparatem/skanerem, czy cudzym....
  • 2 weeks later...
Napisano
Na takim zdjęciu, w takim wykonaniu ja tam widzę Lenina. Czy to medal z Leninem??
Jeśli chcesz Kolego żebyśmy Ci pomogli to daj nam szansę i zrób fotki tak żeby było coś widać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie