gumis1234 Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Napisano 7 Sierpień 2011 Mam pytanie do posiadaczy fisherów f2 piszczy mi wykrywacz czasami na trawę i liście i jeszcze wariuje czasami to znaczy piszczy wszystkiemi tonami i pokazuje wszystkie ikony choć do okoła niema metalu baterie używałem najpierw zwykłych vatra ale zmieniłem na duracell i dalej to samo prosze o pomoc
Krychus Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 Witam.Czy kolega chodzi z włączonym telefonem blisko wykrywacza? Czy ktoś chodzi koło kolegi z innym wykrywaczem? Czy chodzi kolega po mokrej trawie? Czy nad kolegą są linie wysokiego napięcia? Chwilowo mam F2 i żadnych takich sytuacji nie miałem. Sygnały, które są słabe lub się nie powtarzają proszę ignorować, ten wykrywacz tak ma iż sam z siebie czasem piszczy (jest b. czuły). Pozdrawiam. K.
gumis1234 Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Napisano 7 Sierpień 2011 Mokra trawa ma wpływ na fałszywe sygnały
MilKam88 Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 Piszczy wszystkimi tonami i pokazuje wszystkie ikony choć dookoła nie ma metalu". Najprawdopodobniej dzieje się tak, ponieważ masz przy sobie włączony telefon komórkowy. A dokładniej owe zakłócenia pojawiają się w momencie otrzymywania/wysyłania wiadomości, połączenia lub szukania przez telefon sieci. Jeżeli tak jest to wyłącz komórkę i powinno być ok.
TheAdam1978A Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 Też tak myślę,wszystko przez komórkę.Fisher nie toleruje jakichkolwiek fal radiowych i pól elektromagnetycznych.Mój zachowuje się tak samo gdy coś z wymienionych rzeczy go drażni:)
rafal_etz Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 Mój F2 też tak szalał ale wyłączyłem telefon i jest spokój. Tylko z pin pointem mam problem bo za każdym razem gdy przybliżę cewkę do ziemi to daje sygnał
Krychus Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 Z tym F2 to radziłbym machać cewką nad celem i dopiero wciskać pin point. A z tym, że reaguje na ziemię, to po prostu wystarczy puścić pin point wcisnąć jeszcze raz :) Pozdrawiam.K.
DruteX Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 Mam pytanie do użytkowników F2 bo czytałem że to tylko na monetki i drobiazgi. Czy to prawda?
misiek523 Napisano 12 Sierpień 2011 Napisano 12 Sierpień 2011 Tak i nie:) Ogólnie sprzęt na drobnicę, często chodzę też na militarkę i z większymi gratami daje rade tylko trzeba poznać o co mu iega". Wytargałem nim np. 4 hełmy i wiele innych, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia.
rafal_etz Napisano 13 Sierpień 2011 Napisano 13 Sierpień 2011 Mam fishera F2 od tygodnia i na kolorek jest dobry ale większe przedmioty jak miny czy pociski arty też znajduje.
gumis1234 Napisano 15 Sierpień 2011 Autor Napisano 15 Sierpień 2011 Dalej to samo piszczy a niema nic wokół jak nim intensywnie ruszam to wtedy najbardziej wariuje
Krychus Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 A proszę poruszać kablem na całej długości i przy wtyczce. Coś się zmienia? Pozdrawiam.K.
gumis1234 Napisano 17 Sierpień 2011 Autor Napisano 17 Sierpień 2011 Tak jak ruszam kablem a najbardziej gdy ruszam przy sądzie ale zauważyłem jeszcze że jak mu zmniejsze czułość do dwóch kresek to działa normalnie.
gral Napisano 17 Sierpień 2011 Napisano 17 Sierpień 2011 Kolego kabel musi ściśle przylegać do stelaża,żadnych luzów.Najlepiej żeby pierwsze 10-15cm kabla,mierząc od cewki biegło równolegle do stelaża,jak na załączonej fotce.Jeżeli to nie pomoże to nie wiem,chyba tylko serwis.Pozdrawiam.
gumis1234 Napisano 21 Sierpień 2011 Autor Napisano 21 Sierpień 2011 Dzięki gral teraz działa jak należy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.