psioter5 Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 panowie, panowieee za mało K.. a nie przepraszam miałem zamiar powiedzieć panowie panowie na priv a nie na widoku takie sprawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2011 Dobra podłokietnik zrobiony.A przerabiac na ten wskaźnik to sie chyba u mnie nie opłaca bo ja za kolorem nie chodze.Jeszcze sprubuje zrobic tą cewkę.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Sierpień 2011 Share Napisano 9 Sierpień 2011 Kolego nic nie kombinuj z wykrywaczem. Miałem dośc dawno identyczny zakupionu pod Lublinem. Jedynie na militarke jest użyteczny. Byłem z niego bardzo zadowolony. Może nie ma wygladu zachodnich wykrywaczy, ale za to jest skutecznym statykiem. Zasieg jest też jest OK.A przypadkiem nie nabyłeś go z okolic Ostrołeki;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Sierpień 2011 Share Napisano 9 Sierpień 2011 Ps: jest na płytce jeszcze jeden potencjometr. Służy do dostrajania innej cewki (większej, mniejszej średnicy)Mogę Ci przesłać tel do producenta. Nowa taka coś ok 30zł kosztowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2011 Nie kolego.Kupiłem go w Łomży.A co do cewki to zrobiłem o przekątnej 32cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 Łomża to są okolice Ostrołęki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2011 No a dokładnie kupiłem na all.. od użytkownika krymek61 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-80 Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 Widać ze się uparłeś :) :) ale mniejsza z tym:) znalazłeś już coś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 Ja bym się nie śmiał. Mój znajomy chodzi do dzisiaj z takim sprzetem i fanty podnosi naprawde ładne. Bedzie juz z 8 lat jak go kupił. Zarzeka się że na nic innego go nie zamieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-80 Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 Ale z kont ja się nie śmieje ! tylko jeśli on wyciąga takie fanty takim wykrywacze to co by znalazł wykrywka lepsza od tego ?? :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2011 Narazie jeszcze nim nic nie znalazłem bo robiłem podłokietnik a potem deszcz padał ale może jutro uda sie gdzieś wyskoczyc.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2011 A tak w międzyczasie zrobiłem dwie cewki.Jedną o przekątnej 32cm,a drugą ramową 1M x 0,50M .I mam pytanie.Niedaleko mnie jest las w którym przeważają sosny i niema prawie wcale haszczy.I lepiej by było chodzic z cewką 40cm czy wziąśc tą ramową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 Wszystko zależy co możesz znaleźć w tym lesie. Przeleć teren cewką, potem ramówką, powinny być efekty, o ile coś się tam działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2011 No ruscy tamtędy szli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2011 Ale moge tam coś znaleźc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 zadajesz pytania na które nikt nie zna odpowiedzi, może tam nic nie ma bo nic nie zgubili i nie wyrzucili a może było tylko ktoś wykopał a może czaka na ciebie tam garnek złota. Jak by każdy wiedział co gdzie w ziemi jest to wykrywacze były be zbędne, tak że weź tego Pana Novaka czy tam innego czorta najpierw cewkę 40 później ramę, ale wymiary tej cewki będą powodowały samowzbudzanie albo nie będziesz mógł czułości zwiększyć za wiele, a jak zasięgi będą większe to max 15cm na granicznym. Zostaw w pokoju list że jak cie bomba ,,zdezintegruje,, to żeby ktoś z bliskich na forum poinformował żebym mógł dopisać jakąś wredna odpowiedź, bo ja ogólnie to taka wredna łajza jestem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2011 No z deczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2011 I kolego psioter ja sie nie pytam co moge tam znaleźc tylko czy moge tam coś znaleźc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 Wiktoro ile masz lat? Zadajesz takie pytania że ręce mi opadaja. Weź wykrywacz jedz tam i sam się przekonasz. Wróżbitami nie jesteśmy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2011 wszyscy na tym forum wiedzą ile mam lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 Pomijając juz fakt że wątek jest o wykrywaczu.Mamy dział miejsca warte dowiedzin" Tam sie pytaj. Tylko bez czy moge, co moge itp...itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 odpowiadam napytanie czy mogę coś tam znaleźć, oto odpowiedź- T A Knormalne że możesz wszędzie możesz na polu na podwórko lesie jeziorze wszędzie, bo wszędzie coś się działo prawie wszędzie na terenie naszego kraju stała ludzka stopa, tyle lat wojny bitwy tyle milionów ludzi i różnych zdarzeń widziała ta nasza Polska ziemia że praktycznie wszędzie możesz coś znaleźć, często są już miejsca obszukane ale zawsze coś tam znajdziesz a lasy gdzie stali żołnierze są najobfitsze w wojskowe fanty o ile ktoś ich wcześniej nie zrył. A po za tym to nie ten dział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2011 no dobra ludzie zero szacunku dla młodszych.:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 młodość nie zwalnia od myślenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 ja mam 21 lat i nie czyje się od ciebie starszy bo wiem że w duchu jestem dzieckiem, ale ty jesteś niereformowalny, pytasz się o poradę, ludzie ci doradzają ale ty i tak robisz po swojemu.mam szwagrów w wieku 10-13-15 lat i mam do nich wielki szacunek, bo są spoko kolesie, a ty tez zmiękniesz jak ja, tez jak tu przyszedłem chlapałem morda na lewo i prawo, i tylko z dobrej woli moderatorów nie dostałem ostrzeżenia,kiedyś bardzo źle się wyraziłem w dziale o ludziach mieszkających w Warszawie a później wstyd było mi swojej wypowiedzi. Najpierw czytaj przemyśl a dopiero pisz, bo będą się z ciebie śmiali jak z szanownego Kol Fanatyka który niestety ma już 2 konto bo tamte zostało chyba zablokowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.