Der Szpadel Napisano 3 Sierpień 2011 Autor Napisano 3 Sierpień 2011 Witam,Niedawno kupiłem etrexa legend HCX i zabrałem się za kalibracje map wig w programie oziexplorer, jak już się z tym uporałem to pozaznaczałem sobie w ozzim punkty a następnie chciałem je przenieść do mojego legenda , system go rozpoznał więc wydawało by się że wszystko w panelu konfiguracji zrobiłem ok, ale jak klikam w ozzim przenieś punkty do GPS to pokazuje się komunikat czy chce to zrobić a potem jak potwierdzam to znika okienko komunikatu i jest tak jakby nigdy nic się nie działo a na GPS'ie punktów nie ma. Poradźcie jak to poprzenosić bo przepisywać setek punktów ręcznie to nie bardzo mi się widzi.Pozdrawiam
woytas Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 Spróbuj zapisać na kompie a potem skopiować do garmina - normalnie z windy.
woytas Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 ewentualnie zapisz na kompie i wyślij z mapsource
Der Szpadel Napisano 3 Sierpień 2011 Autor Napisano 3 Sierpień 2011 Zapisywałem na kompie ale map source nie czyta tych formatów wpt bądź npt, które generuje ozi :(
woytas Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 Jest program do przerabiania formatów garmiowskich -ale w tej chwili nie wspomnę...Zerknij na stronę gpsmaniaka - tam cuda wianki...
Der Szpadel Napisano 3 Sierpień 2011 Autor Napisano 3 Sierpień 2011 hmm dałem wątek na forum garniak.pl ale tam nikt się nawet słowem nie odezwał, obacze tą stronkę gpsmaniaka, wiesz tu chodzi o przerobienie tych z ozi na garminowskie ale rzeczywiście takich jeszcze nie szukałem , tak czy owak dzięki za podpowiedź
woytas Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 Dawno się tym nie bawiłem i poprostu zapomniałem co i jak :(Nie wiem czy program poiconverter da radę
pytajnick Napisano 4 Sierpień 2011 Napisano 4 Sierpień 2011 Zmienić format mozecie programem GPS Babel" powinno pomóc :)powodzenia
Der Szpadel Napisano 4 Sierpień 2011 Autor Napisano 4 Sierpień 2011 Ściągnąłem ten gps Babel, i zmieniłem nim format z wpt na mps, ale mapsource nie chce tego czytać, potem zmieniłem na gdb i odczytał ale nie serie punktów tylko jeden który odczytał jako bez współrzędnych i wywalił go w map source daleko poza mape, mówiąc krótko dalej nad tym siedze ;)
Der Szpadel Napisano 4 Sierpień 2011 Autor Napisano 4 Sierpień 2011 odkryłem w czym rzecz, mam wersje trial i nie można w niej transportować waypointów do gpsa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.