dado373 Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Napisano 17 Lipiec 2011 Witam.Mam pytanie, a mianowicie czy na rynku jest dostępny wykrywacz przeznaczony do poszukiwań kolorowej drobnicy, którym można byłoby znaleźć coś na terenie przeszukanym minelabem explorerem se pro.Pozdrawiam.
slawgo Napisano 17 Lipiec 2011 Napisano 17 Lipiec 2011 Nie ma na 100 % przeszukanego terenu. Zawsze coś znajdziesz....coś.....może niewiele ale zawsze.
karabin Napisano 18 Lipiec 2011 Napisano 18 Lipiec 2011 Całkowicie przeszukane tereny to mit,to podobnie jak z grzybami,zawsze coś znajdziesz.Pozdrawiam.
slawgo Napisano 18 Lipiec 2011 Napisano 18 Lipiec 2011 Znam gostka który zbiera drobnice smętkiem.....hmmmm może to i uciążliwe bo nakopać się trzeba....ale smętek na pewno znajdzie to co explorer se pro nie znalazł. Założę się, że każdym wykrywaczem coś w tym terenie znajdziesz. Przeczesać dokładnie teren jest sztuką, która nie udaje się właściwie nikomu....no chyba że 1 m 2 Idąc z wykrywką od strony północnej w kierunku południowym wyszukasz wydawałoby się wszystko...ale to nie prawda....bo idąc od strony zachodu na wschód znowu będziesz znajdował fanty.....używając tego samego wykrywacza ....tak samo nastrojonego....zgodzę się że mniej będziesz znajdował....ale zawsze coś znajdziesz.Nie wiadomo jakie ustawienia miał właściciel wspomnianego explorera se pro i czy był zaawansowany(obyty) z tym wykrywaczemJak widzisz zależności jest sporo.Reasumując. Wykrywacz jest ważny, ale nie najważniejszy. Liczy się obycie, doświadczenie, ustawienia oraz szczęście(niewymierne ma się rozumieć)
kret-kopacz Napisano 18 Lipiec 2011 Napisano 18 Lipiec 2011 dado373 nie pytał o teren czy jest na 100% przeszukany:).
dado373 Napisano 18 Lipiec 2011 Autor Napisano 18 Lipiec 2011 Witam.Dzięki za rady - każde są warte uwagi. Jednakże tak jak pisze kret-kopacz sens mojego pytania został niewłaściwie odebrany. Miałem na myśli zasięg wykrywacza, w szczególności (jeśli nie tylko) na kolorową drobnice. Nie wątpię w możliwości smętka, jednak nie widzę go w konfrontacji z explorerem przy poszukiwaniu denarków pomorskich :) Nie mam też na myśli wykrywacz typu Minelab GP 3500, które nijak sprawdzają się w naszych - polskich warunkach poszukiwawczych. Nasuwają się modele typu minelab e-trac lub spectra v3i, jednakże zasięgi są z pewnością tylko porównywalne.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.