wittman1983 Napisano 13 Lipiec 2011 Autor Napisano 13 Lipiec 2011 Witam, Wszelkie informacje na temat tego medalu będą mile widziane. Wiemy z kolegą że to: Klub Kynologów Toruń Wystawa Psów Rasowych Toruń 6-7.V.1939r." Dodam że zostało znalezione na Dolnym Śląsku.Pozdrawiam Wittman
wittman1983 Napisano 13 Lipiec 2011 Autor Napisano 13 Lipiec 2011 Przepraszam zapomniałem o zdjęciach.
Erich Honecker Napisano 13 Lipiec 2011 Napisano 13 Lipiec 2011 Z tego co widzę to napis na rewersie jest wygrawerowany więc nie jest on chyba bity specjalnie na te zawody tylko taki jakby uniwersalny na tego typu wystawy , konkursy .Tak mi się wydaje . Mój kolega ma chyba ze dwadzieścia takich medali z lat dwudziestych i trzydziestych tylko z wojskowych zawodów strzeleckich z odpowiednimi grawerowanymi napisami za które mjejsce . Jeden jest czysty bez grawerunku . Forma rewersu jest identyczna . Połówka wieńca lub do okoła .
wittman1983 Napisano 14 Lipiec 2011 Autor Napisano 14 Lipiec 2011 W takim razie dziękuje za cenne informacje zawsze to trochę wiedzy więcej... Pozdrawiam i dziękujeWittman
Pytanie
wittman1983
Wszelkie informacje na temat tego medalu będą mile widziane. Wiemy z kolegą że to: Klub Kynologów Toruń Wystawa Psów Rasowych Toruń 6-7.V.1939r." Dodam że zostało znalezione na Dolnym Śląsku.
Pozdrawiam
Wittman
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.