Skocz do zawartości
  • 0

Widelce

mike1006

Pytanie

Napisano

Chciałbym dowiedzieć sie skąd te widelce pochodzą, czy są to niemieckie produkty czy zostały wykonane już w Polsce? Znalazłem je pod podłogą na strychu, podczas zrywania parkietu położonego tam albo przed wojną, albo zaraz po wojnie. Takie informacje uzyskałem.

Zdjęcia czterech widelców zrobiłem w trzech formach - ogólny rzut, same widełki oraz to co znajduje się pomiędzy rękojeścią i widełkami. Nie wiem jak inaczej je nazwać;)

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako bonus znalazłem surowe ostrze noża. Podejrzewam, że w stanie surowym, bo nie ma na nim żadnych uszczerbków ani nawet śladów ostrzenia.

Wszystkie przedmioty były w kąpieli w kwasie cytrynowym ( być może tym sposobem je popsułem ale dopiero raczkuję w sprawach koserwacji ) Potem prze*** je WD40 oraz zalakierowałem.

Radze ograniczyć wulgaryzmy !

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 13:37 07-07-2011

Napisano

Na ostrzu widnieje emblemat. Sprawdzałem - firma niemiecka - nadal istnieje (prawdopodobnie, gdyż ich strona internetowa jest delikatnie ówiąc zawieszona ) i produkuje narzędzia.

Napisano
Wulgaryzmy? Jestem święcie przekonany, że żadnego wulgaryzmu nie użyłem.. :( To nawet nie wypada..

Odbierz maila

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 16:34 07-07-2011

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie