jaro37 Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Napisano 3 Lipiec 2011 Witam kolegów proszę o identyfikacje tych oto fantów.ciekawa moneta? dwa medaliki niby takie same ale inne napisy ciekawe guziki i łuski oraz ten do góry ołów i na dole związane z kościołem? Z góry dzięki i pozdrowionka dla szpeców!!!
jaro37 Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Napisano 3 Lipiec 2011 A co z innymi fantami ? co do guzików dałes mi informacje.
czarek100 Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 monetka jest Austrowęgierska 2 hallery. a medaliki to już chyba po wojnie .popatrz jeszcze w wyszukiwarce na forum .
melajda95 Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 Moneta to 2 halerze Hesji-Kassel z czasów panowania Wilhelma I Elektora.Medaliki mosiężne ze św. Dominikiem i z Matką Boską Różańcową z ok.polowy XIX w.Natomiast medalik wykonany z aluminium pochodzi prawdopodobnie z lat międzywojennych.
czarek100 Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 kolego melajda95 dzięki za sprostowanie bo wiedziałem że coś dzwoni,ale nie wiedziałem gdzie bo przecież człowiek się całe życie uczy:)pozdrawiam czarek100
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.