czarek100 Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Napisano 3 Lipiec 2011 witam! pożyczyłem od znajomego taką piszczałkę i tu moje pytanie co to za model i jak go ustawić.
czarek100 Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Napisano 3 Lipiec 2011 które pokrętło jet do czego bo nic nie wiem?
czarek100 Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Napisano 3 Lipiec 2011 taki wskaźnik który nie działa i dwie diody po lewo jedna ta większa świeci w miarę narastania sygnału ,a ta mała nie wiem od czego bo też nie działa powodem są pourywane kabelki i tum moja prośba czy ktoś zna się na elektronice i pomorze mi dojść co do czego było przylutowane.
czarek100 Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Napisano 3 Lipiec 2011 tą większą diodę ja przysmarkałem" i też nie wiem czy tak powinna być .jeśli ktoś ma taki wykrywacz to będę wdzięczny gdy wrzuci fotki przylutowanych kabelków.za pomoc dzięki!
faraon1 Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 Witam kol. matireli Traperem to coś na pewno nie jest .
irek76 Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 Widać że na kolanie składane.A do trapera to z której niby strony podobne?
czarek100 Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Napisano 3 Lipiec 2011 to zaznaczone to te kabelki od wskaźnika.
madmax78 Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Nowak na 99 % Dolutowana prostopadle płytka, to rozróżnianie.
czarek100 Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Napisano 4 Lipiec 2011 a coś jaśniej można to znaczy do czego są te pokrętła bo się nie orientuję a nikt nie raczył ich podpisać i co z tymi kabelkami?
madmax78 Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Kolego, może trochę więcej własnej inicjatywy....Jeżeli wykrywacz działa, to ustaw wszystkie potencjometry na ok połowę zakresów i włącz wykrywacz.( z podłączona cewką, oczywiście i lepiej na otwartym terenie.) Zakładam, że są następujące potki.--Czułość ogólna-Precyzer-Głos-Reg. jednej diody-Reg. drugiej diody i ewentualnie regulacja wskaźnika.Jeżeli to na górze obudowy, to potencjometr, to zapewne do głosu. Potencjometry umieszczone jeden pod drugim,( fot 2 ) służą prawdopodobnie go kalibracji LED-ówJedna pokazuje kolor, a druga chyba wszystko... Pozostałe dwa służą do regulacji czułości- ogólnej i dokładnej. Jeżeli chodzi o urwane kabelki, w obudowie wskaźnika, to widzę chyba osiem, tak ?
madmax78 Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Do każdej diody idą po 2 kable. Do wskaźnika też dwa. Jeżeli jest ogólnie osiem kabli, to może być podświetlenie wskaźnika.
czarek100 Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 witam na drugim zdjęciu widać 5 pokręteł w rzeczywistości jest ich sześć ,ale nie widać go bo jest po drugiej stronie obudowy i jest do siły głosu to na górze ma trzy stopie,a to obok gniazda od słuchawek to chyba czułość bo jak włączę wykrywacz to koleś kazał mi podkręcić dopóki nie będzie takiego pukania w głośniku.a w obudowie tego wskaźnika były tylko dwie diody jedna mała czerwona ,a druga duża zielona.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.