Skocz do zawartości

Rutus Proxima 4.0 ustawienia??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie wytrzymałem musiałem dziś pokopać :D
Dobre rady pmogły 30 min u brata na trawniku przed domem.
Zero kłopotów :D
i wyszło:
Aktualne 2 zł. 2 i 5 gr.
5 gr 1923
Kula z muszkietu
guzik cywilny. :DDD

Dodam że teren przebadany wcześniej kanarkiem z dużą cewką centymetr po centymetrze.
Jutro jede w teren...oj bedzie się działo :D

Darz dół!
Napisano
no własnie ;]
nie jest az taki trudny.
i jeszcze jedno odnosnie akumulatorwków.

mówią ze ma byc jak najwieksza pojemnosc
http://allegro.pl/4szt-akumulatorki-abcell-pojemnosc-xxxl-3800mah-fv-i1709028299.html cos takiego by sie nadało ?
Napisano
A propo cewki Rutus Proxima 4.0
Czy ta naklejka na cewce ma jakieś znaczenie ?
Proxime mam ponad dwa miesiące a naklejka na cewce jest cała w bomblach, pecherzyki powietrza
Co poradzicie ?
Zostawić i nie przejmować się tym zbytnio czy poprzekuwać szpilką lub czekać aż odpadnie całkiem sama ?
  • 3 weeks later...
Napisano
jeszcxze jedno pytanie. gdy jade na mixie to co oznacza ten sygnał statyczny. nie chodzi mi o sygnał wiodoacy. tylko jak cos znajde, to raz jest statyczny a raz statyczny + dynamiczny. to znaczy ze głeboko czy jak ?
  • 1 month later...
Napisano
Panowie, moj problem wyglada nastepująco.

Mam teren do przekopania wielkości 20/20m. Jest tam z całą pewnością zakopana szabla i kilka innych, wiekszych depozytów. W miejsce to zaprowadziła mnie osoba, która depozyty zakopywała. Wsadziła je w pogłębiona bruzdę tuż przy domu i zasypała. Zamiast pola jest tam teraz ugór. W celu przeszukania zaopatrzyłem sie specjalnie w nowego rutusa 4.0. Myslalem ze ze znalezieniem fantów nie bedzie najmniejszego problemu. Okazuje się jednak zupełnie odwrotnie...na początku wykrywacz piszczał non stop-okazało się, ze kabel nie był sztywno owinięty w okół wykrywacza...był to pierwszy powód do frustracji...gdy wreszcie owinąłem kabel wokół wykrywacza...okazało się ze wykrywacz piszczy jak oszalały...a wokół leża gwoździe, małe blaszki itp...jak to w gospodarstwie...osoba, która poprosiła mnie o wykopanie fantów zwątpiła w moc techniki-powiedziała ze przyy nastepnym podejsciu uzyjemy zwykłego drutu...i stad moje pytanie...jak poznac sygnał długiego, stalowego przedmiotu zakopanego na głębokości 40-60 cm? Ja szczerze mówiąc zupełnie sobie z tym nie radziłem...wczesniej miałem do czynienea ze smetkiem, i z nim nie byłoby, myśle problemów z rozpoznaniem duzego sygnału...W jaki sposob ominac gwozdzie, kawałki blachy itp? Jakie powinny byc wskazania wyswietlacza gdy pod cewka znajdzie sie szabla czy inny stalowy przedmiot podobnej wielkości... W miejscy kopania dwa razy zostałt zakopane smiecie...do rozkopania tych mijedc palnuje sie zabrac gdy pozostały teren bedzie sprawdzony...do nastepnego podejscia do kopania musze sie dobrze przygotowac...i musi sie ono zakonczyc sukcesem...planuyje rozpoczac od posprzatania terenu ze smieci lerzacych na wierzchu...poczekam do poznijjszej jesieni
az zeschnie trawa itp. Czy macie Panowie jakies rady? Proszę o pomoc...szczerze mówiac zwątpiłem w Rutusa...do tego po pierwszymr razie cewka jest juz porysowana...ze smetkiem takich problemów nie było

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie