Y-aero Napisano 16 Lipiec 2011 Napisano 16 Lipiec 2011 Nie wytrzymałem musiałem dziś pokopać :DDobre rady pmogły 30 min u brata na trawniku przed domem.Zero kłopotów :D i wyszło:Aktualne 2 zł. 2 i 5 gr.5 gr 1923Kula z muszkietuguzik cywilny. :DDDDodam że teren przebadany wcześniej kanarkiem z dużą cewką centymetr po centymetrze.Jutro jede w teren...oj bedzie się działo :DDarz dół!
Mr.Dezerter.1918 Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Napisano 17 Lipiec 2011 jest moc. ustawienia git dwie klamry ;D za 3 dni ;] dzięki panowie;]pzdr.
Y-aero Napisano 17 Lipiec 2011 Napisano 17 Lipiec 2011 No da się to połapać i nie trzeba na to miesięcy ani tygodni :D
Mr.Dezerter.1918 Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Napisano 17 Lipiec 2011 no własnie ;] nie jest az taki trudny.i jeszcze jedno odnosnie akumulatorwków.mówią ze ma byc jak najwieksza pojemnosc http://allegro.pl/4szt-akumulatorki-abcell-pojemnosc-xxxl-3800mah-fv-i1709028299.html cos takiego by sie nadało ?
tyfus Napisano 17 Lipiec 2011 Napisano 17 Lipiec 2011 odradzam ten badziew - kup sanyo eneloop, większy koszt, ale i zadowolenie
ostatni Napisano 19 Lipiec 2011 Napisano 19 Lipiec 2011 A propo cewki Rutus Proxima 4.0Czy ta naklejka na cewce ma jakieś znaczenie ?Proxime mam ponad dwa miesiące a naklejka na cewce jest cała w bomblach, pecherzyki powietrzaCo poradzicie ?Zostawić i nie przejmować się tym zbytnio czy poprzekuwać szpilką lub czekać aż odpadnie całkiem sama ?
bassista Napisano 19 Lipiec 2011 Napisano 19 Lipiec 2011 To samo mam, ja się tym nie przejmuje, zejdzie to trudno. To zwykła naklejka
danielka Napisano 19 Lipiec 2011 Napisano 19 Lipiec 2011 czy ja wiem czy taka zwykła, zapobiega nadmiernemu nagrzewaniu się cewki poprzez odbijanie promieni słonecznych
ostatni Napisano 20 Lipiec 2011 Napisano 20 Lipiec 2011 A czy można by było ją zastąpić jakąś inną ???Też białą
Anarchista Napisano 20 Lipiec 2011 Napisano 20 Lipiec 2011 Ja swoje bąble przekłułem, dokleiłem naklejkę w tych miejscach i od kilku lat nowe bąble się nie pojawiają.Sama ta naklejka raczej nie odpadnie.
danielka Napisano 20 Lipiec 2011 Napisano 20 Lipiec 2011 w razie w kontaktujesz się z producentem i kupujesz nową, jeżeli chodzi o inną to tez można tylko koniecznie musi być biała:)
Mr.Dezerter.1918 Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Napisano 7 Sierpień 2011 jeszcxze jedno pytanie. gdy jade na mixie to co oznacza ten sygnał statyczny. nie chodzi mi o sygnał wiodoacy. tylko jak cos znajde, to raz jest statyczny a raz statyczny + dynamiczny. to znaczy ze głeboko czy jak ?
turbokid Napisano 19 Wrzesień 2011 Napisano 19 Wrzesień 2011 Panowie, moj problem wyglada nastepująco.Mam teren do przekopania wielkości 20/20m. Jest tam z całą pewnością zakopana szabla i kilka innych, wiekszych depozytów. W miejsce to zaprowadziła mnie osoba, która depozyty zakopywała. Wsadziła je w pogłębiona bruzdę tuż przy domu i zasypała. Zamiast pola jest tam teraz ugór. W celu przeszukania zaopatrzyłem sie specjalnie w nowego rutusa 4.0. Myslalem ze ze znalezieniem fantów nie bedzie najmniejszego problemu. Okazuje się jednak zupełnie odwrotnie...na początku wykrywacz piszczał non stop-okazało się, ze kabel nie był sztywno owinięty w okół wykrywacza...był to pierwszy powód do frustracji...gdy wreszcie owinąłem kabel wokół wykrywacza...okazało się ze wykrywacz piszczy jak oszalały...a wokół leża gwoździe, małe blaszki itp...jak to w gospodarstwie...osoba, która poprosiła mnie o wykopanie fantów zwątpiła w moc techniki-powiedziała ze przyy nastepnym podejsciu uzyjemy zwykłego drutu...i stad moje pytanie...jak poznac sygnał długiego, stalowego przedmiotu zakopanego na głębokości 40-60 cm? Ja szczerze mówiąc zupełnie sobie z tym nie radziłem...wczesniej miałem do czynienea ze smetkiem, i z nim nie byłoby, myśle problemów z rozpoznaniem duzego sygnału...W jaki sposob ominac gwozdzie, kawałki blachy itp? Jakie powinny byc wskazania wyswietlacza gdy pod cewka znajdzie sie szabla czy inny stalowy przedmiot podobnej wielkości... W miejscy kopania dwa razy zostałt zakopane smiecie...do rozkopania tych mijedc palnuje sie zabrac gdy pozostały teren bedzie sprawdzony...do nastepnego podejscia do kopania musze sie dobrze przygotowac...i musi sie ono zakonczyc sukcesem...planuyje rozpoczac od posprzatania terenu ze smieci lerzacych na wierzchu...poczekam do poznijjszej jesieniaz zeschnie trawa itp. Czy macie Panowie jakies rady? Proszę o pomoc...szczerze mówiac zwątpiłem w Rutusa...do tego po pierwszymr razie cewka jest juz porysowana...ze smetkiem takich problemów nie było
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.