pelikan85 Napisano 30 Czerwiec 2011 Autor Napisano 30 Czerwiec 2011 WitamCo to za żetony?Znalezione na przełomie dwóch lat w tej samej miejscowości lecz na całkiem innych polach
Pablo.wpl Napisano 30 Czerwiec 2011 Napisano 30 Czerwiec 2011 A zdarzały się żetony z dwoma otworami ?
Sv Napisano 30 Czerwiec 2011 Napisano 30 Czerwiec 2011 Prawdopodobnie fabermarki. Na forum PS znajdziesz na ten temat więcej inf.
pelikan85 Napisano 30 Czerwiec 2011 Autor Napisano 30 Czerwiec 2011 rzeczywiście farbenmarki sv dzięki
manierka Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 a ma koś z was może namiar na jakis katalog żetonów takich i tych z napisem DOM lub DOMINIUM zwłaszcza wielkopolska mnie interesuje zetony folwarczne pozdrawiam i z góry dzieki
manierka Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 interesują mnie publikacje artyk. i stronki internetowe dotyczące tych zetonów majatkowych jak ktos cos takiego trafił to poprosze o lika ja kilka znalazłem ale moze wy cos plecicie pozdr
szwejk4 Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Witam kiedyś pewien kolega podesłał mi coś takiego może pomoże http://www.poszukiwanieskarbow.com/numizmatyka/zastepczy.html pozd.
manierka Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 dzięki mam juz tą stronke to chyba najlebsza z tych co znalazłem jak cos ktoś jeszcze ma to poprosze pozdrwiam
GoAr Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 A nie prościej konkretnie zapytać o te dominium?Tak przy okazji wkrótce do tej stronki podepnę opracowanie na temat żetonów farbiarskich.PozdrawiamAG
manierka Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 na forum tak ale jeden facet ma kilka róznych iwolałbym miec jakąś literaturke mosze sie wybrac do niego i to zobaczyc jeszcze ich nie widziałem wiem ze niektóre osiagaja niezłe ceny na allegro a inne sa popularne chciałbym od niego to wziąć ale chce sie przed tym w literaturce obczytać zeby nie wtopić to z podpoznańskich folwarków tyle wiem raczej ciekawe no i nie z ziemi tylko szuflada podobno po dziadku co je uzywał u pana:)pozdrawiam
manierka Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 tak planuje mu na 0,7 dac moze sie skusi :)ale zobacze jak bedzie pozdr
Damian84 Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Bogumił Sikorski Pieniądz zastępczy majątków ziemskich. Katalog żetonów dominialnych" tom I- XI,
GoAr Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Pozycja mocno zdezaktualizowana. Od ręki dopisuję kolejnych 1000 obiektów do tego katalogu. Obecnie nie ma na rynku nic aktualnego wiec Manierka będziesz miał problem z literaturą.Kup, wstaw zdjęcia i zobaczymy co zacz.PozdrawiamAG
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.