maxim026 Napisano 25 Czerwiec 2011 Napisano 25 Czerwiec 2011 mój kolega chodzi z F75 LTD a mówiąc szczeże to 4 kolegów no i ja.Spadekna 5jest i to spory ,ale czegobyło sie spodziewać ? żeby ta mała pateleńkamiała taki sam jak standardowa cewka.jak najbardziej nadaje sie na gruzowiska . A czy nie lepiej standardową połazicpo tych cegłach .
emisoo Napisano 25 Czerwiec 2011 Napisano 25 Czerwiec 2011 Może coś z tego wywnioskujesz http://www.youtube.com/watch?v=5ebe9I17XOM
niflheim85 Napisano 25 Czerwiec 2011 Napisano 25 Czerwiec 2011 Walczyłem dość długi czas z niestabilnością tego sprzętu i nie wiem jak u was ale ja zrezygnowałem z akumulatorków (ENELOOP)i przerzuciłem się na dobre baterie alkaliczne i jak na moje oko zmiana ja bardzo duza w stabilności tego sprzętu oczywiście na plus.Pozdr
maślana Napisano 25 Czerwiec 2011 Autor Napisano 25 Czerwiec 2011 chodzę na aku.energizer,są nowe,ale muszę spróbować dobre baterie jak będzie je trawił.
maxim026 Napisano 25 Czerwiec 2011 Napisano 25 Czerwiec 2011 jezeliaku maja po 1.5 Volt pojemnosci to spoko mozna latać.Ja osobiscie latam na zwykłych(dobrej jakosci)paluszkach i tyle. Co do warjacji maszynki to ona zawsze tak ma ze spiewa jak chce , zeby ci nie warjował to zejdz z czułosci i podkręć dyskryminacje( ja polecam max 3-4) .
jacho Napisano 25 Czerwiec 2011 Napisano 25 Czerwiec 2011 Baterie czy akumulatory - obojętne. Jeśli wskaźnik baterii nawet na najbardziej g.. aku pokazuje, że jest ok, to jest ok i basta. Reszta to autosugestia, nic więcej.
emisoo Napisano 26 Czerwiec 2011 Napisano 26 Czerwiec 2011 Powyżej 70 to w zasadzie nie da sie chodzić bez zakłóceń trzeba sie przyzwyczaić zęby cieszyć sie osiągami .Test powietrzny z cewką 11'' i 15 '' tą co miała konkurować z nelem ale im nie wyszło http://www.youtube.com/watch?v=mIIujlbKY5o&feature=player_embedded
cezar81 Napisano 26 Czerwiec 2011 Napisano 26 Czerwiec 2011 maslana proponuje zebys przeczytal artykul z odkrywcy nr11 listopad 2010 tam jest porownanie sond
maxim026 Napisano 26 Czerwiec 2011 Napisano 26 Czerwiec 2011 jezelidamy aku 1.2 volt tomamy razem 4.8wolta . a z tego co wiem(moge sie mylić;) ) to czy F 75 czy F 75Ltd jest zasilany 6 volt-ami . wiemc jazeli 4.8 a 6 v to niema różnicy to moze lepiej na 3 volty jak nie ma róznicy. wskaznik Baterji w F-kach ( a posiadałem 2 modele 75-tek) inaczej wskazuje spadki co do zwykłych baterji a inaczej dla Aku. osobiscie jestem zwolennikiem zwykłych dobrej jakosci Baterji( jak staćcię na taki sprzet to i na 4 batarje wydasz 40 zł i płakałnie będziesz )
jacho Napisano 26 Czerwiec 2011 Napisano 26 Czerwiec 2011 Wskaźnik baterii pokazuje napięcie. Nie ma rozpoznawania typu ogniwa! Jakaś bzdura na kółkach. Jeśli 2 kreski to przedział np. od 3.8-4.2V to wszystko jedno jaki to będzie typ bateryjki. Może być nawet z kilku cytryn!
cezar81 Napisano 26 Czerwiec 2011 Napisano 26 Czerwiec 2011 Rzekomo najlepsze rezultaty mozna uzyskac stosujac ogniwa alkaliczne,ewentualnie ogniwa nickel oxy-hydroxide panasonic oxyride badz duracel powerpix lub litowo jonowe energizer L91 mozna stosowac rowniez akumulatorki NiCad lub NiMh. Ja uzywam akumulatorow 2500 ever 1.2v dzialaja juz 2 lata, Ogniwa cynkowo weglowe oraz ogniwa ;heavy duty; moga nie dzialac dobrze zwlaszczaw niskich temperaturach,nie nalezy uzywac baterii tego typu. Akumulatorki przynajmiej te moje dzialaja max25 godz a gdy zaczynaja slabnac wyladowuja sie nagle,niby od momentu gdy pokaze sie ostatnia kreska b.alkaliczne maja dzialac ok 30 min akumulatorki padaja szybciej.Ps gdzie jest napisane ze f75 potrzebuje 6volt
maxim026 Napisano 26 Czerwiec 2011 Napisano 26 Czerwiec 2011 jezeli jest zasilany 4 razy 1.5 volt zo ile wychodzi???????????
cezar81 Napisano 26 Czerwiec 2011 Napisano 26 Czerwiec 2011 pokaz mi gdzie jest napisane ze zasilajace baterie musza miec 1,5 volta co
cezar81 Napisano 26 Czerwiec 2011 Napisano 26 Czerwiec 2011 moze byc zasilany zarowno 1,2 v 1,5 v 1,7 v na kazdych dziala
maślana Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Napisano 28 Czerwiec 2011 nie zmieniałem aku. i ich jeszcze nie ładowałem od ostatnich wykopków,ale zmieniłem teren i znalazłem rejony na których chodziłem z czułością 90 bez żadnych zakłóceń, grunt wynosił 55-58 strojony w auto.
marcelxbox Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 No właśnie też mnie interesuje czy z aku można śmigać z F75LTD bo różne są na ten temat wypowiedzi.W sumie aku ma 1.2v a bateria ma 1.5v i tak się zastanawiam czy używając aku wykrywka nie będzie się bardziej wzbudzała i czy zasięg na aku nie będzie słabszy.Może ktoś zrobi jakieś testy i da tu na forum .
maślana Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Napisano 4 Lipiec 2011 Moje pomiary zasięgu wykonane w domu na obiektach które chyba każdy posiada aby sobie porównać.Czułość 85,dyskryminacja 13(żelazo wycięte całkowicie) tony DP.kulka ołowiana śr.15mm.tryb JE 25cmDE 19cmP.boost 26cmCL 33cm5 groszy współczesneJE 30cmDE 22cmP.boost 32cmCL39cm10 groszy współczesneJE 28cmDE 17cmPboost 24cmCL 30cm opisałem tryby z których najczęsciej korzystam, zasilanie akumulatory energizer, są nowe,drugi raz ładowane
maślana Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Napisano 4 Lipiec 2011 a zasięgi które podałem są stabilne,mogłem je naciągnąć jeszcze ok +2/3cm w niektórych przypadkach,ale to były wskazania niestabilne
marcelxbox Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Kolego maślana a takie jeszcze pytanie to test z baterii czy aku bo nie napisałeś dobrze by było zrobić testy dla porównania na tych samych nastawach bateria/aku i porównać,W instrukcji proscana wyrażnie pisze że można do F75 używać aku i baterii ale nic poza tym na czym lepiej i stabilniej.
maślana Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 baterii nie mam, ale zrobiłem test specjalnie na obiektach które chyba posiada każdy i może sam porównać
SaperDębica Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 kolego mozesz powiedziec cos wiecej o tych trybach pracy?JE DE CLP.boost-wiadomo dopalacz
marcelxbox Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Nie wiem czy chodzi o taka odpowiedz odnośnie procesów ale postaram się odpowiedzieć .Proces:de: proces domyślnyje:drobna biżuteria ,wykrywacz jest bardzo czuły na obiekty o małej przewodności elektrycznej bc:tryb kapsel - tryb przygotowany tak aby kapsle wytwarzały najczęściej niekonsekwentne czy nie powtarzalne tony i łamiące się dzwięki .Opcja użyteczna o dużym nasyceniu stalowych kapsli.pf:przetwarzanie dla pól ornych -sposób który się przyda użytkownikowi poszukujących na nieregularnych powierzchniach zaorane polabp tylko f75LTD- zwiększenie zasięgu booster proces-tryb charakteryzuje sie powiększeniem zasięgu do procesu domyślnego de.Dobry gdzie występuje bujna roslinność i chcemy poszukiwać głęboko z uwagi na zwiększenie zasięgu lecz musimy dokonywać poszukiwania dość wolno.cl;tylko F75LTD- poszukiwanie skrytek - wersia trybu de o zwiększonej czułości .Jest przystosowana do szukania dużych i głęboko zalegających obiektów .
maxim026 Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 witam a jak tam wzbudzanie się waszych F75 LTD?????? ja mamz tym coraz większy problm.PO tygodniowym pobyci w Kraju ( non stop daszcz i mokro) jak łazilem z wykrywaczem na BP to mormalnie ustawienie 70 nz czułości to MAXXXXXXX. niewim co sie dzije ,sprawdiłem cwke jest ok , wykrywkaa wzbudz sie bardzoczęsto .jak ja odpale to smigam około godziny normalnie a potem sie zaczyna jazda. jak dotkne o jakąłś trawke czy gałązk to sie wzbudza. Niewiemcoto jest>>>>????????????? jak miałem F 75 (zwykły model ) toon sie wzbudzał piarną i takie tam delikatne wzbudzania , ale w Ltd zaczyna sie to robic denerwójące..Koledzy macie podobne problemy????
maślana Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 na forum proscana jest wątek o wzbudzających się cewkach w F75,bywaja nie dostrojone i nieszczelne, z tego co opisujesz że po mokrym jak śmigasz to może właśnie nieszczelna?Ja śmigam średnio na czułości 85 i co jakiś czas coś tam lekko piśnie,ale nie jest to męczące powiedzmy w dopuszczalnych granicach ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.