wiktoro98 Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Napisano 19 Czerwiec 2011 Chciałbym się dowiedziec czy ten magnes nadaje się szukania w wodzie.Nie jest on strasznie mocny ale swoje wyciąga.
Opus Dei Napisano 19 Czerwiec 2011 Napisano 19 Czerwiec 2011 Napisz od czego jest ten magnes i podaj jego wymiary.
wiktoro98 Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Napisano 19 Czerwiec 2011 niewiem od czego bo go dostałem a wymiary to: obwód 32cm,wysokośc 2cm
Opus Dei Napisano 19 Czerwiec 2011 Napisano 19 Czerwiec 2011 Moim zdaniem odpuść go sobie. Ja sam mam magnes 55x25. Jest dosyć silny, ale nie nadaje się już na większy muł. Dlatego też poleciłbym ewentualnie magnes o wymiarach co najmniej 70x30 wzwyż. Poszukaj na alle... Na pewno coś znajdziesz :).
karabin Napisano 20 Czerwiec 2011 Napisano 20 Czerwiec 2011 To nie jest magnes neodymowy. Jest to zwykły magnes z głośnika od którego odłączony jest blaszany kołnierz:),nawet są ślady nitów. W wodzie stanie się zupełnie bezużyteczny. To co magnes utrzymuje na sucho nijak ma się do trzymania w wodzie.Pozdro.
psioter5 Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 To magnes ferrytowy, Karabin owszem ma się to co w wodzie do tego w powietrzu, jak 1 do ~17. Gdy mój magnes podnosi 17kg to w wodzie może ciągnąc przedmiot o masie około 1kg, w zależności od powierzchni, stopnia korozji i zabrudzenia. A wracając do magnesu z fotki to choćby miał i 20kg to był by za słaby bo to ferryt, ja mam maleńkiego neodymka, 20X40mm i jest po prostu śmieszny :) Dobry na kapselki od browarów i przedmioty niezalegające w mule do 1kg.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.