Skocz do zawartości
  • 0

Fiolka/ pojemnik?

l3wy

Pytanie

Napisano

Witam. Na naszym ostatnim wypadzie w Czechach wyszło coś takiego. Wyglądem przypomina fiolkę/ampułkę lub coś w tym stylu. jako że nie byliśmy pewni czy owy przedmiocik nie zawiera jakiejś niespodzianki, zostawiliśmy go w lesie.
Ciekawi mnie jednak co to było bo nikt z nas nigdy czegoś podobnego nie widział.
Przedmiot był nieco dłuższy niż łuska od Mausera, i mniej więcej podobnej średnicy.
wieko wykonane z alu, reszta chyba też chociaż nie mam pewności.
na powierzchni tegoczegoś" widoczne były napisy:
FAHR ERNTEMASCHINEN
z drugiej strony:
MASCHINENFABRIK FAHR AG
--GOTTMADINGEN--
Jedyne co udało mi się znaleźć to firma fahr -dzisiaj deutz-fahr produkująca maszyny rolnicze.
Nasuwają mi się takie pytania: co to mogło być? do czego służyło? co przechowywano w środku?
Jeżeli ktoś miał w rękach coś podobnego proszę o info.
z góry dzięki i pozdrawiam ;)

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Na naszym ostatnim wypadzie w Czechach wyszło coś takiego. Wyglądem przypomina fiolkę/ampułkę lub coś w tym stylu. jako że nie byliśmy pewni czy owy przedmiocik nie zawiera jakiejś niespodzianki, zostawiliśmy go w lesie.
Ciekawi mnie jednak co to było bo nikt z nas nigdy czegoś podobnego nie widział.
Przedmiot był nieco dłuższy niż łuska od Mausera, i mniej więcej podobnej średnicy.
wieko wykonane z alu, reszta chyba też chociaż nie mam pewności.
na powierzchni tegoczegoś" widoczne były napisy:
FAHR ERNTEMASCHINEN
z drugiej strony:
MASCHINENFABRIK FAHR AG
--GOTTMADINGEN--
Jedyne co udało mi się znaleźć to firma fahr -dzisiaj deutz-fahr produkująca maszyny rolnicze.
Nasuwają mi się takie pytania: co to mogło być? do czego służyło? co przechowywano w środku?
Jeżeli ktoś miał w rękach coś podobnego proszę o info.
z góry dzięki i pozdrawiam ;)

Napisano
Racja to musi być to dzięki za trop ;)
jak będę tam kiedyś to zabiorę to do domu i spróbuje otworzyć. ewentualne fotki tu zamieszczę pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie