Witam. Na naszym ostatnim wypadzie w Czechach wyszło coś takiego. Wyglądem przypomina fiolkę/ampułkę lub coś w tym stylu. jako że nie byliśmy pewni czy owy przedmiocik nie zawiera jakiejś niespodzianki, zostawiliśmy go w lesie. Ciekawi mnie jednak co to było bo nikt z nas nigdy czegoś podobnego nie widział. Przedmiot był nieco dłuższy niż łuska od Mausera, i mniej więcej podobnej średnicy. wieko wykonane z alu, reszta chyba też chociaż nie mam pewności. na powierzchni tegoczegoś" widoczne były napisy: FAHR ERNTEMASCHINEN z drugiej strony: MASCHINENFABRIK FAHR AG --GOTTMADINGEN-- Jedyne co udało mi się znaleźć to firma fahr -dzisiaj deutz-fahr produkująca maszyny rolnicze. Nasuwają mi się takie pytania: co to mogło być? do czego służyło? co przechowywano w środku? Jeżeli ktoś miał w rękach coś podobnego proszę o info. z góry dzięki i pozdrawiam ;)
Pytanie
l3wy
Witam. Na naszym ostatnim wypadzie w Czechach wyszło coś takiego. Wyglądem przypomina fiolkę/ampułkę lub coś w tym stylu. jako że nie byliśmy pewni czy owy przedmiocik nie zawiera jakiejś niespodzianki, zostawiliśmy go w lesie.
Ciekawi mnie jednak co to było bo nikt z nas nigdy czegoś podobnego nie widział.
Przedmiot był nieco dłuższy niż łuska od Mausera, i mniej więcej podobnej średnicy.
wieko wykonane z alu, reszta chyba też chociaż nie mam pewności.
na powierzchni tegoczegoś" widoczne były napisy:
FAHR ERNTEMASCHINEN
z drugiej strony:
MASCHINENFABRIK FAHR AG
--GOTTMADINGEN--
Jedyne co udało mi się znaleźć to firma fahr -dzisiaj deutz-fahr produkująca maszyny rolnicze.
Nasuwają mi się takie pytania: co to mogło być? do czego służyło? co przechowywano w środku?
Jeżeli ktoś miał w rękach coś podobnego proszę o info.
z góry dzięki i pozdrawiam ;)
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.